Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 1 juni, 2020

Scroll to top

Top

Sponsrad video: Brist på lärare – då vikarierar kändisar

Sponsrad video: Brist på lärare – då vikarierar kändisar
Filip Urde
  • On 27 september, 2013
  • http://www.revue.se/filip-urde

type=”text/javascript” src=”http://video.unrulymedia.com/wildfire_142856024.js”>
I början av terminen hände det konstiga saker i några gymnasieskolor. På grund av den stora lärarbristen i Sverige klampade några kändisar in och vikarierade i gymnasieklasser, till elevernas stora förvåning. Du är nu en av de första att kunna kolla in filmerna med de något annorlunda lektionerna.

Filip Hammar inleder sin lektion med att konstatera att så här går det när det inte finns riktiga, duktiga och utbildade lärare. Sedan för han en livlig diskussion med eleverna om läraryrket.

En mycket tveksam vikarieinsats står östermalmsprofilen Messiah Hallberg för. Med sträng ton inleder han en engelskalektion med att redogöra för hur man stavar till ”Yolo”.

I ett annat klassrum gör komikern och skådespelaren Nour El Refei ett vikariat där hon berättar om hur hon som ung blev sedd och uppmuntrad av läraren Tommy, som såg igenom hennes stökiga fasad och vilken talang som egentligen fanns där.

Vikariaten är ett sätt för komikerna/kändisarna att lyfta fram att det råder brist på lärare i Sverige. Och ett sätt att få fler att få upp ögonen för hur roligt och viktigt läraryrket kan vara.

Vad säger du som bloggar? Vad tycker du om läraryrket? Och har du haft en lärare som betytt mycket för dig?

Hoppas att du gillar filmerna!