Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 24 oktober, 2017

Scroll to top

Top

No Comments

Devold testar sina underställ med att sätta eld på en BASE jumper | Revue.se

Vad är det ultima sättet att bevisa att flamskyddande underställ fungerar under extrema förhållanden? Jo, genom att sätta eld på en BASE jumper innan han hoppar från en klippa på 1200 meters höjd. Idag släpper Devold sin spektakulära stuntfilm ”The Devold Protection Challenge”.

Scenen är uppsatt med fantastiska bilder från det grova Norska bergslandskapet i närheten av Helsetkopen. Spännande musik spelas i bakgrunden när Tom Erik Heiman är på väg att göra en av dem mest spektakulära basen BASE jumpen någonsin.

Detta är stuntvertising i sitt esse.

”Den sak som bekymrar mig mest är min lilla pilot-skärm (som öppnar fallskärmen). Om denna blir bränd då kanske det inte kommer att funka ”, säger stuntmannen Tom Erik Heiman innan han är på väg att hoppa från en 1200 meter hög klippa samtidigt som han brinner.

Att addera eld till en aktivitet som redan anses vara riskabel från början – låter det inte hänsynslöst och onödigt? Enligt Devold är det just i dessa situationer där liv och hälsa är i fara, där deras produkter kan göra skillnad.

”Med filmen vill vi visa att Devold Protectionprodukterna klarar av de mest krävande situationer. Vi har utsatt våra produkter till en extrem situation där de var tvungna att fungera optimalt”, säger Trond Sleipnes, Marketing Director på Devold of Norway AS.

Devold är en norsk tillverkare av skyddande underställ som skyddar mot kyla, värme, flammor, statisk elektricitet och metallstänk. Företaget var det första som fick EU- godkännande för deras flamskyddande underställ.

”Med The Devold Protection Challenge vill vi lägga fokus på sådana situationer. Vi ville testa produkterna och dess möjligheter i en miljö där det inte finns något utrymme för misstag, där stressnivån är hög, och fokus måste vara helt på uppgiften”, säger Trond Sleipnes.

#DevoldProtection live på Twitter: @Devoldofnorway och #DevoldProtection