Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 september, 2017

Scroll to top

Top

PC
No Comments

Panasonic lanserar tålig datorplatta | Revue.se

Panasonic lanserar tålig datorplatta
Sebastian Plengier Ehrnfelt

Panasonic lanserar nu en ATEX-certifierad version av den populära och stryktåliga 10,1″ Windows 8-plattan Toughpad FZ-G1. Den är utformad för att användas i explosionsfarliga miljöer inom t ex gas- och oljesektorn. 

 Panasonics nya ATEX-certifierade version av den populära Toughpad FZ-G1 är designad för att användas i explosionsfarliga miljöer. Den stryktåliga datorplattan blev väl emottagen när den presenterades i Moskva på årets teknologimässa för gas- och oljeindustrin –  Neftegaz.

– För första gången har medarbetare inom gas- och oljesektorn fått tillgång till en stryktålig ATEX-certifierad datorplatta. Detta gör det möjligt för specialiserade branscher att nyttja de produktivitetsfördelar som Panasonic redan levererar till företag och mobila yrkesmän runt om i världen, säger Jan Kaempfer, Marknadschef för Panasonic.

ATEX-modellen har erhållit en ”Zone 2 Working Space”-certifiering för explosionsfarliga gasmiljöer ovan mark. För att erhålla denna certifiering har Panasonic bland annat utvecklat ett nytt batteri och ett specialdesignat läderfodral.

Toughpad FZ-G1 ATEX är utrustad med Windows 8 Pro, snabb grafisk prestanda och lång batteritid.

Enheten är både damm- och vattentålig samtidigt som bildskärmen är baserad på den allra senaste IPS α panelteknologin med 800cd /m² ljusstyrka, vilket gör det lätt att avläsa skärmen även i starkt dagsljus.

Toughpad FZ-G1 ATEX kommer att finnas tillgänglig från och med juni 2014 till ett ungefärligt pris av 2.589€ + moms.